Orgelconcerten – History & Royalty

De Nieuwe Kerk bezit twee orgels: het hoofdorgel – het grootste historische orgel van Nederland – en het kleinere transeptorgel. Hier wordt regelmatig muziek van bekende componisten op ten gehore gebracht.

Tijdens History & Royalty 2023 is er weer een reeks bijzondere orgelconcerten ingepland. Dit jaar bespelen zowel onze huisorganisten – Bernard Winsemius & Henk Verhoef – de orgels, als  nieuwe genodigden die eenmalige het middenschip zullen vullen met de prachtige klanken van het orgel.

Programma Orgelconcerten History & Royalty

Wil je meer informatie over een specifiek programma? Klik dan op de links hieronder. Het programma van die avond opent automatisch.

Praktische informatie

  • Toegangsprijs: € 10 (vol tarief)
  • Deuren geopend: 19.15 uur
  • Start avond: 19.30 uur
  • Einde avond: 20.30 uur

De huisorganisten van De Nieuwe Kerk

Bernard Winsemius

Bernard Winsemius studeerde orgel bij Anthon van der Horst en Albert de Klerk aan het Amsterdams Conservatorium en beiaard aan de Nederlandse Beiaardschool in Amersfoort. Zijn studies werden bekroond met de Prix d’Excellence voor orgel (1970) en beiaard (1971). De Vereniging Vrienden van het Concertgebouworkest verleende hem in 1971 de Zilveren Vriendenkrans. Bernard Winsemius was jarenlang als docent orgel verbonden aan het Rotterdams Conservatorium en als docent beiaard aan de Nederlandse Beiaardschool. Hij vervulde tal van gastdocentschappen in binnen- en buitenland.
Hij is emeritus-stadsbeiaardier van Haarlem en Amsterdam, sinds 1981 organist van De Nieuwe Kerk.

Henk Verhoef

Henk Verhoef studeerde in Amsterdam en Parijs. Hij werd prijswinnaar bij verscheidene concoursen, en geeft vele concerten in en buiten Nederland. Hij is organist en beiaardier van de Vrije Universiteit, organist van de Amsterdamse Oosterkerk en beiaardier van Woerden en Monnickendam. Voor de Stichting Nederlandse Orgelmonografieën redigeerde hij monografieën over de Nieuwe Kerk, het Garrels-orgel van Purmerend en het oude orgel van de Utrechtse Nicolaikerk. Als adviseur is hij betrokken bij de restauratie van historische orgels, momenteel onder andere bij het Bätz-orgel in Edam.

Vragen over de orgelconcerten of de historische orgels?

Neem contact op met programmering@nieuwekerk.nl