Foto Evert Elzinga

Bezoekersreglement

Artikel 1 – Definities

In deze voorwaarden wordt verstaan onder:

  1. Bezoeker: de natuurlijke persoon die niet handelt in de uitvoering van zijn beroep of bedrijf en een overeenkomst aangaat met De Nieuwe Kerk ten behoeve van het verkrijgen van toegang tot een Evenement;
  2. Evenement: de georganiseerde gebeurtenis, zoals een tentoonstelling of gebeurtenis van muzikale, culturele, sportieve en/of recreatieve aard, waarvoor De Nieuwe Kerk tickets verkoopt;
  3. De Nieuwe Kerk: de rechtspersoon die producten, (toegang tot) digitale inhoud en/of diensten aan Bezoekers aanbiedt, handelend onder de naam Nationale Stichting De Nieuwe Kerk en ingeschreven onder Kamer van Koophandel nummer 41199682;
  4. Kerkgebouw: de voor het publiek opengestelde ruimten in, op en rondom het gebouw van De Nieuwe Kerk;
  5. Beveiliging: medewerkers/beambten van een particulier beveiligingsbedrijf ingehuurd door De Nieuwe Kerk, herkenbaar aan een V-embleem;
  6. Entreeticket: een (uitgeprint) ticket dat de Bezoeker tijdens reguliere openingstijden de toegang verschaft tot een Evenement in het Kerkgebouw.
  7. Terrein: het aangewezen gebied waarin of waarop het Evenement plaatsvindt;
  8. Toegangsbewijs: een (uitgeprint) entreeticket (al dan niet in combinatie met een kortingskaart) of een daarmee vergelijkbaar bewijs (zoals een schriftelijke uitnodiging, voucher of Vriendenpas), dat de Bezoeker van De Nieuwe Kerk toegang verschaft tot een of meer ruimten in het Kerkgebouw;
  9. Website: de website van De Nieuwe Kerk, bereikbaar via www.nieuwekerk.nl.
  10. Verboden Voorwerpen: voorwerpen als bedoeld in artikel 3.7.

Artikel 2 – Toepasselijkheid

In deze voorwaarden wordt verstaan onder:

  1. Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle Bezoekers van het Kerkgebouw, inclusief in T Nieuwe Kafé, de Eggertzaal, Kerkmeesterkamer, Domineeskamer, alle facilitaire ruimtes zoals toiletten en hallen, de kantoren, werkruimten en vergaderruimten.
  2. Deze voorwaarden zijn daarnaast van toepassing op alle natuurlijke personen die door De Nieuwe Kerk in het kader van haar doelstelling worden ingeschakeld, ook als die personen in dienst zijn van een opdrachtnemer of leverancier die in het Kerkgebouw diensten of goederen levert, dan wel een andere rechtspersoon. Die rechtspersoon staat in voor de nakoming van deze voorwaarden door iedere door de rechtspersoon ingeschakelde werknemer of opdrachtnemer.
  3. Afwijking van deze voorwaarden zijn slechts geldig indien deze uitdrukkelijk en schriftelijk zijn overeengekomen.

Artikel 3 – Toegang

  1. De Bezoeker is uitsluitend op vertoon van een geldig Toegangsbewijs eenmalig gerechtigd het Evenement in het Kerkgebouw te betreden.
  2. Toegang middels een Entreeticket is alleen gerechtigd tijdens het tijdvak wat vermeld staat op het Entreeticket. De Bezoeker wordt de (verdere) toegang tot het Kerkgebouw ontzegd indien De Nieuwe Kerk vaststelt dat:
    1. de Bezoeker onder invloed van alcohol, verdovende middelen of daarmee gelijkgestelde stoffen verkeert;
    2. de Bezoeker de orde verstoort of de intentie heeft om de orde te verstoren.
  3. Entreetickets kunnen vooraf online gekocht worden of aan de kassa in het Kerkgebouw.
  4. De Nieuwe Kerk heeft het recht om een maximum te stellen aan het aantal beschikbare Entreetickets.
  5. De Nieuwe Kerk heeft het recht om een maximum te stellen aan het aantal te bestellen Entreetickets.
  6. De Nieuwe Kerk behoudt zich het recht voor iedere Bezoeker en diens bagage te onderwerpen aan een toegangscontrole. In dit verband kan de Bezoekers worden verzocht hun medewerking te verlenen aan visitatie van tassen en dergelijke door of namens de Beveiliging en/of medewerkers van De Nieuwe Kerk.
  7. De volgende voorwerpen (hierna: ‘Verboden Voorwerpen’) mogen niet in het Kerkgebouw worden meegenomen:
    1. geweren, vuur- en schietwapens;
    2. puntige en/of scherpe wapens en scherpe voorwerpen;
    3. stompe voorwerpen waarmee letsel kan worden toegebracht;
    4. ontplofbare en ontvlambare stoffen;
    5. chemische en toxische stoffen;
    6. flessen of flesjes met vloeistof;
  8. Wanneer De Nieuwe Kerk Verboden Voorwerpen bij de toegangscontrole dan wel tijdens het bezoek van de Bezoeker aan het Kerkgebouw aantreft, neemt De Nieuwe Kerk die voorwerpen in beslag. Indien de Bezoeker de Verboden Voorwerpen niet wenst af te geven, wordt hen de toegang tot het Kerkgebouw ontzegd en heeft die Bezoeker geen recht op restitutie van het Entreeticket.
  9. Om veiligheidsredenen dient de Bezoeker identificeerbaar te zijn.
  10. Het gebruik van skates, skateboards en andere voertuigen in welke vorm dan ook is niet toegestaan, met uitzondering van voertuigen die ter ondersteuning dienen van de Bezoeker met een beperking.
  11. De Nieuwe Kerk behoudt zich het recht voor de toegang tot het Evenement te weigeren of personen van het Evenement te verwijderen om redenen van openbare veiligheid (met inbegrip van demonstraties dan wel protestacties, crowdsurfing of moshing) of het niet naleven van de maatregelen die op basis van de wet zijn genomen om de gezondheid of veiligheid van Bezoekers te waarborgen (zoals, maar niet beperkt tot, verspreiding van Covid-19 tegengaan), onaanvaardbaar gedrag dat schade, overlast of letsel kan veroorzaken, of overtreding van de huisregels. Deze Bezoekers zullen geen recht hebben op restitutie.

Artikel 4 – Verblijf

  1. Bezoeker betreedt De Nieuwe Kerk en het Kerkgebouw op eigen risico. De Nieuwe Kerk kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor schade, waaronder gehoor-, gezichts- of andere lichamelijke schade als gevolg van de bijwoning van het Evenement
  2. De Nieuwe Kerk is niet aansprakelijk voor de inhoud en de wijze van uitvoeren van het programma van het Evenement, zoals de lengte of duur van het programma. De Nieuwe Kerk is ook niet aansprakelijk voor wijzigingen in het programma.
  3. Een ticket geeft recht tot toegang tot een Evenement van De Nieuwe Kerk, zoals beschreven op of bij de ticketinformatie.
  4. De Bezoeker is verplicht zich te houden aan de aanwijzingen en instructies die worden gegeven door, als zodanig herkenbare, medewerkers van De Nieuwe Kerk. Indien naar het oordeel van de medewerkers van De Nieuwe Kerk de Bezoeker op enigerlei wijze in strijd handelt met deze Bezoekersvoorwaarden of in strijd handelt met gegeven aanwijzingen en instructies, kan hen de verdere toegang tot het Kerkgebouw worden ontzegd. In dat geval is De Nieuwe Kerk niet gehouden tot vergoeding van enige schade of restitutie van het Entreeticket. De Nieuwe Kerk kan daarnaast besluiten om hen de toegang tot het Kerkgebouw voor (on)bepaalde tijd te ontzeggen, indien overtreding van de bepalingen in de Bezoekersvoorwaarden of door de medewerkers gegeven aanwijzingen en instructies van zodanige aard is dat tijdelijke of permanente ontzegging van de toegang naar het oordeel van De Nieuwe Kerk gerechtvaardigd is. Een dergelijk besluit tot ontzegging van de toegang wordt de Bezoeker zo mogelijk schriftelijk bekendgemaakt.
  5. In aanvulling op datgene wat wordt genoemd in artikel 3.2 en artikel 4.4 is De Nieuw Kerk gerechtigd de Bezoeker de toegang tot het Kerkgebouw voor (on)bepaalde tijd te ontzeggen indien:
    1. de Bezoeker tijdens een of meer vorige bezoeken aan het Kerkgebouw of aan andere musea een of meer voorwerpen door schuld, grove schuld en/of opzet heeft beschadigd;
    2. De Nieuwe Kerk om andere redenen gegronde vrees heeft dat die Bezoeker zich schuldig zal maken aan beschadiging van een of meer voorwerpen. De Nieuwe Kerk maakt een besluit tot ontzegging van de toegang onverwijld aan de Bezoeker bekend, zo mogelijk schriftelijk.
  6. Kinderen jonger dan 12 jaar mogen het terrein uitsluitend onder begeleiding van een volwassene bezoeken.
  7. Bezoekers mogen tassen en koffertjes van een formaat kleiner dan of gelijk aan A4 meenemen in het Kerkgebouw. In de garderobe en kluisjes kunnen grotere handtassen, paraplu’s en rugzakken worden afgegeven. Reisbagage en overige voorwerpen worden niet toegelaten in het Kerkgebouw.
  8. De Bezoeker is aansprakelijk voor iedere beschadiging die hij of zij toebrengt aan het Kerkgebouw en daar aanwezige tentoongestelde voorwerpen.
  9. Er is cameratoezicht in het Kerkgebouw. Camerabeelden worden gedurende een redelijke periode bewaard, in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Indien De Nieuwe Kerk daartoe aanleiding ziet, worden camerabeelden aan de politie ter beschikking gesteld.
  10. In het geval van calamiteiten, dit ter beoordeling van De Nieuwe Kerk, is De Nieuwe Kerk gerechtigd de deuren te sluiten en de aanwezige Bezoekers vervolgens één voor één naar buiten te leiden. De Bezoeker kan alsdan worden verzocht hun medewerking te verlenen aan visitatie van tassen en andere voorwerpen door of namens De Nieuwe Kerk. De Nieuwe Kerk kan de Bezoeker die hun medewerking aan visitatie weigert verzoeken om overlegging van een identiteitsbewijs alvorens hij of zij het Kerkgebouw verlaat.
  11. De Nieuwe Kerk kan door derden foto- en filmrapportages maken in het Kerkgebouw. Dit materiaal kan worden gebruikt voor publiciteitsdoeleinden op de website, in folders, etc. Indien de Bezoeker bezwaar heeft tegen openbaarmaking van beeldmateriaal waarop hij/zij herkenbaar is, kan hij of zij dit bij De Nieuwe Kerk kenbaar maken. De Nieuwe Kerk zal zich in dat geval inspannen om de verdere openbaarmaking van het materiaal te voorkomen.
  12. De Nieuwe Kerk volgt te allen tijde de voorschriften die van overheidswege worden verzocht dan wel opgedragen, bijvoorbeeld het dragen van een mondkapje. De Bezoeker dient in voorkomend geval die voorschriften na te leven bij een bezoek aan het Kerkgebouw.

Artikel 5 – Huisregels

  1. De Nieuwe Kerk kan een minimumleeftijd stellen voor toegang tot het Evenement. Voor het zelfstandig zonder begeleiding van een meerderjarige, bezoeken van het Evenement adviseert De Nieuwe Kerk een minimumleeftijd van 16 jaar.
  2. De bezoeker zal in het Kerkgebouw:
    1. geen tentoongestelde objecten, noch de preekstoel of het koorhek aanraken; ouders, docenten en andere begeleiders dienen er strikt op toe te zien dat tentoongestelde objecten, de preekstoel en het koorhek niet worden aangeraakt door de door hen begeleide minderjarige(n), individuen of Groepen;
    2. geen stoffen en/of voorwerpen tegen het meubilair (waaronder, maar niet beperkt tot, de preekstoel en kerkbanken) plaatsen;
    3. niet boren, nieten, plakken, schroeven of spijkeren in meubilair of muren van het Kerkgebouw;
    4. geen goederen of diensten van welke aard dan ook aan derden te koop aanbieden, dan wel kosteloos verschaffen;
    5. andere Bezoekers niet hinderen, daaronder begrepen maar niet daartoe beperkt, door hen langdurig het zicht op tentoongestelde objecten te belemmeren of door het veroorzaken van geluidsoverlast;
    6. geen (huis)dieren meenemen, met uitzondering van hulphonden;
    7. niet roken/vapen;
    8. geen eten of drinken nuttigen, uitgezonderd in T Nieuwe Kafé; etenswaren en flesjes drinken mogen niet worden meegenomen in de expositieruimten;
    9. geen foto-, video- en filmopnamen maken waarbij gebruik wordt gemaakt van lampen, drones, flitsapparatuur en/of statieven (inclusief selfiesticks) tenzij de Bezoeker voorafgaand schriftelijke toestemming van De Nieuwe Kerk heeft gekregen;
    10. niet tekenen of schilderen zonder voorafgaande toestemming van De Nieuwe Kerk wat betreft de te gebruiken materialen.
  3. Ouders/verzorgers, leraren en andere begeleiders zijn te allen tijde verantwoordelijk voor en aanspreekbaar op het gedrag van door hen begeleide minderjarigen, individuen of Groepen.
  4. Onverlet het bepaalde in artikel 5.1 (beperkt gebruik van foto- en filmapparatuur) mogen in De Nieuwe Kerk gemaakte foto’s, video- en op filmopnamen slechts voor commerciële doeleinden worden gebruikt na uitdrukkelijke schriftelijke toestemming hiervoor van De Nieuwe Kerk.

Artikel 6 – Koop (op afstand) van Entreetickets

  1. Entreetickets kunnen vooraf worden aangeschaft via www.nieuwekerk.nl. De overeenkomst tussen besteller en De Nieuwe Kerk komt tot stand op het moment dat De Nieuwe Kerk per e-mail een boekingsbevestiging aan de besteller verzonden heeft.
  2. Betalingen van online aankopen dienen te geschieden door middel van een van de betalingsmodules (waaronder iDeal) zoals die van tijd tot tijd worden aangeboden door de payment provider van De Nieuwe Kerk. Op de betaling zijn de algemene voorwaarden van de desbetreffende bank en de desbetreffende betalingsmodule van toepassing.
  3. Online aangeschafte tickets hoeven niet te worden uitgeprint om te worden gescand bij binnenkomst. Zij kunnen ook via de telefoon worden gescand.
  4. De Nieuwe Kerk is niet verplicht tot restitutie van een niet-gebruikt Entreeticket.
  5. De hierna volgende omstandigheden leiden nimmer tot enige verplichting tot restitutie van betaalde gelden of tot schadevergoeding door de Nieuwe Kerk aan de Bezoeker:
    1. (gedeeltelijke) sluiting van het Kerkgebouw, waaronder begrepen gedeeltelijke sluiting als gevolg van het opbouwen of afbreken van tentoonstellingen;
    2. aanpassing van de reguliere openingstijden in verband met oefeningen in het kader van de bedrijfshulpverlening of, in geval van een calamiteit, een door De Nieuwe Kerk noodzakelijk geachte gehele of gedeeltelijke ontruiming van het Kerkgebouw;
    3. overlast of ongemak veroorzaakt door andere Bezoekers, zoals geluidsoverlast, ongepast gedrag (daaronder begrepen molest) of diefstal;
    4. schade veroorzaakt door andere Bezoekers;
    5. overlast of ongemak veroorzaakt door onderhoudswerkzaamheden, daaronder begrepen, maar niet beperkt tot, verbouwing of het (her)inrichten van ruimten;
    6. overlast of ongemak veroorzaakt door het niet naar behoren functioneren van faciliteiten in het Kerkgebouw;
    7. ontzegging van de toegang tot het Kerkgebouw;
    8. verlies of diefstal van het toegangsbewijs of Entreeticket.

Artikel 8 – Aansprakelijkheid

  1. Het verblijf van de bezoeker in het Kerkgebouw, alsmede het gebruik van de faciliteiten is geheel voor eigen risico van de Bezoeker.
  2. De Nieuwe Kerk is niet aansprakelijk voor schade en/of lichamelijk letsel tenzij aantoonbaar sprake is van grove schuld of opzet van De Nieuwe Kerk.
  3. De Nieuwe Kerk is niet aansprakelijk voor diefstal, verlies of beschadiging van eigendommen van de Bezoeker achtergelaten bij de garderobe of in kluisjes.
  4. Aansprakelijkheid voor andere schade dan schade aan stoffelijke eigendommen van de bezoeker en lichamelijk letsel is uitgesloten, waaronder ook iedere vorm van gevolgschade, gederfde winst of loon en gemiste besparingen.
  5. De aansprakelijkheid van De Nieuwe Kerk is per schade toebrengende gebeurtenis beperkt tot de hoogte van het bedrag van het Entreeticket dat voor de Bezoeker geldt op het moment van de gebeurtenis. Indien en wanneer De Nieuwe Kerk voor het betreffende verzekerd is, zal de aansprakelijkheid beperkt blijven tot het bedrag dat wordt uitgekeerd op grond van de aansprakelijkheidsverzekering. Een en ander volgens de voorwaarden zoals vermeld in de verzekeringspolis.

Artikel 9 – Overmacht

  1. Indien er zich omstandigheden voordoen die niet aan De Nieuwe Kerk zijn toe te rekenen is er sprake van overmacht. Als overmacht door De Nieuwe Kerk wordt beschouwd iedere voorzienbare of onvoorzienbare omstandigheid die het uitvoeren van de overeenkomst door De Nieuwe Kerk zodanig bemoeilijkt dat, tijdelijk of blijvend, het uitvoeren van de overeenkomst onmogelijk dan wel bezwaarlijk wordt.
  2. Onder dergelijke omstandigheden worden mede verstaan omstandigheden bij personen en/of diensten en/of instellingen waarvan De Nieuwe Kerk gebruik wenst te maken bij het uitvoeren van de overeenkomst met de Bezoeker, alsook alles wat voor voornoemde personen, diensten of instellingen als overmacht of opschortende dan wel ontbindende voorwaarde geldt, alsmede toerekenbare tekortkoming van die partijen.

Artikel 10 – Annulering

  1. De Nieuwe Kerk kan besluiten (maar is niet verplicht) om een (deel van een) Evenement te annuleren of verplaatsen, bijvoorbeeld (maar niet beperkt tot) in geval van overmacht, ziekte en/of afzegging van de artiest(en), onvoldoende ticketverkoop, stakingen, brand, slechte weersomstandigheden, epidemieën en opgelegde overheidsmaatregelen die van invloed zijn op de inhoud en/of omvang van het Evenement.
  2. Als De Nieuwe Kerk kiest voor verplaatsing, zal de datum en/of het tijdstip van uitvoering van de dienst (bijvoorbeeld de datum van het Evenement) verplaatst worden en behoudt de Bezoeker een rechtsgeldig ticket. Als de Bezoeker geen gebruik wenst te maken van zijn ticket op een nieuwe datum of tijdstip, biedt De Nieuwe Kerk de Bezoeker de gelegenheid om binnen een bepaalde periode restitutie aan te vragen. De Bezoeker ontvangt hiervoor een e-mail.
  3. Als De Nieuwe Kerk kiest voor annulering, dan zal De Nieuwe Kerk de Bezoeker op diens verzoek de door hem betaalde vergoedingen voor het ticket terugbetalen.
  4. Als een Evenement moet worden geannuleerd nadat het is aangevangen, stelt De Nieuwe Kerk de hoogte van het bedrag vast voor restitutie. De Nieuwe Kerk is niet aansprakelijk voor enige (andere) schade die is geleden door een Bezoeker als gevolg van annulering van het Evenement.

Artikel 11 – Klachtenregeling

  1. In geval van klachten kan de Bezoeker deze per e-mail kenbaar maken aan klachten@nieuwekerk.nl.
  2. Bij De Nieuwe Kerk ingediende klachten worden uiterlijk binnen een termijn van 14 dagen gerekend vanaf de datum van ontvangst beantwoord. Als een klacht een voorzienbaar langere verwerkingstijd vraagt, wordt door De Nieuwe Kerk binnen de termijn van 14 dagen geantwoord met een bericht van ontvangst en een indicatie wanneer de Bezoeker een meer uitvoerig antwoord kan verwachten.

Artikel 12 – Aanvullende bepalingen

  1. Op overeenkomsten tussen De Nieuwe Kerk en de Bezoeker waarop deze algemene voorwaarden betrekking hebben, is uitsluitend Nederlands recht van toepassing. Eventuele geschillen die niet in goed overleg kunnen worden opgelost worden uitsluitend voorgelegd aan de bevoegde rechter te Amsterdam, tenzij De Nieuwe Kerk kiest voor een andere bevoegde rechter.

Stichting Personeel De Nieuwe Kerk en H’ART Museum
Postbus 3438
1001 AE Amsterdam
www.nieuwekerk.nl
mail@nieuwekerk.nl
+31 (0)20 626 81 68

Versie; 28 februari 2025