© WPP 2023: Lee-Ann Olwage

Educatie mbo

Gratis schoolbezoek mbo tijdens World Press Photo 2023

Speciaal voor mbo-studenten bieden World Press Photo en De Nieuwe Kerk Amsterdam gratis schoolbezoeken met een rondleiding aan tijdens de tentoonstelling World Press Photo 2023 (22 april t/m 30 juli 2023).

Hierbij is er keuze uit twee rondleidingen die beiden aansluiten op het vak Burgerschap

Interactieve rondleiding Burgerschap (m.b.t. de politiek-juridische dimensie en de sociaal-maatschappelijke dimensie)

Tijdens deze rondleiding worden aan de hand van verschillende foto’s/fotoseries begrippen uit het vak Burgerschap besproken en vergeleken met de eigen leefomgeving. Dit zijn begrippen als democratie, grond- en mensenrechten, duurzame ontwikkeling, conflicthantering en het omgaan met maatschappelijke diversiteit.

Interactieve rondleiding 17 Werelddoelen (m.b.t. wereldburgerschap)

Tijdens deze rondleiding leggen de studenten verbanden tussen de situaties op de foto’s/fotoseries en de 17 Werelddoelen (Sustainable Development Goals of SDG’s). Deze rondleiding wordt afgesloten met een korte nabespreking en kan worden voorafgegaan door een online les op school van SDG Nederland over de 17 Werelddoelen (zie onderaan deze pagina voor aanvullende informatie).

Meer informatie of een rondleiding boeken?

educatie@nieuwekerk.nl / 020 6268168

Praktische informatie

Duur Beide rondleidingen duren één uur
AantalMax. 15 studenten en 1-2 docenten per rondleiding
KostenGratis voor mbo-studenten en begeleidende docenten

Aanvullende informatie Interactieve rondleiding 17 Werelddoelen

Wanneer de studenten nog niet of nauwelijks met de 17 Werelddoelen hebben gewerkt, kunt u ter voorbereiding op het tentoonstellingsbezoek deze online les van SDG Nederland doen.

NB tijdens het tentoonstellingsbezoek krijgt iedere leerling een invulblad waar de 17 Werelddoelen ook op vermeld staan.

Wilt u na het tentoonstellingsbezoek een vervolg-les over World Press Photo en de 17 Werelddoelen doen? Mail educatie@nieuwekerk.nl om de besproken foto’s te downloaden en voor lessuggesties.