©

Johan Ferrier, De Suriname Monologen

 

***Avondarrangement: theatervoorstelling plus bezoek aan De Grote Suriname-tentoonstelling voor €19,50.

Johan Ferrier was gouverneur én president van Suriname. Geen enkele andere politicus ter wereld heeft beide ambten bekleed. Zijn credo was: ‘Mensen moeten zich ontwikkelen en de gelegenheid krijgen om zich te ontwikkelen.’ In 1980 verliet hij zijn geboortegrond en ging in Nederland wonen. Hij zei: ‘Ik verblijf in Nederland’, nooit dat hij er woonde.

Ferrier heeft zichzelf altijd als balling gezien en hoopte ooit terug te keren. Het is er niet meer van gekomen. Hij had het hoogste ambt vervuld en woonde later relatief teruggetrokken in Oegstgeest. Hoe ga je om met het verlangen naar je geboorteland terwijl je ziet dat het onherroepelijk veranderd is? In wat voor perspectief zet je je leven dan?

Aanvang: 19 uur
Duur: 75 minuten
Aansluitend bezoek tentoonstelling
’t Nieuwe Kafé is geopend voor een drankje

Spel: Kenneth Herdigein
Tekst: Paulette Smit
Muziek: Harto Soemodihardjo (muzikale regie, gitaar), Jeannine la Rose, Gerda Havertong, Anna Makaloy (zang), Walter Muringen (trompet)
Regie: John Leerdam

Deze voorstelling is al geweest, er is een extra voorstelling in het Bijlmerparktheater 

Info over de volgende Suriname Monologen, zie hier.

De Suriname Monologen zijn mogelijk gemaakt door genereuze bijdragen van Stichting Vrienden van De Nieuwe Kerk, Amsterdams Fonds voor de Kunst, Lira Fonds, Fonds21, Gemeente Amsterdam en OZ Architects.