The First Embrace © Mads Nissen

Winnaars World Press Photo Contest 2021 bekend

Tijdens de Award Show op 15 april zijn de winnaars World Press Photo Contests 2021 bekendgemaakt. De World Press Photo of the Year is The First Embrace van de Deense fotograaf Mads Nissen. Op de foto wordt Rosa Luzia Lunardi (85) omarmd door verpleegster Adriana Silva da Costa Souza in een door Covid-19 getroffen verzorgingstehuis in São Paulo (Brazilië). Dit was de eerste knuffel in vijf maanden die Rosa kreeg. De World Press Photo Story of the Year is Habibi van Antonio Faccilongo. De winnende serie toont liefdesverhalen die zich afspelen tegen de achtergrond van het Israëlisch-Palestijns conflict. De beelden tonen de impact ervan op Palestijnse gezinnen. Ook is het werk van een Nederlandse fotograaf bekroond. Jasper Doest krijgt de eerste prijs in de categorie Natuur met de serie Pandemic Pigeons – A Love Story.

In De Nieuwe Kerk Amsterdam is de flagshiptentoonstelling van World Press Photo 2021 inmiddels klaar voor publiek! Lees verder

V.l.n.r.: Habibi © Antonio Faccilongo, Getty Reportage; The First Embrace © Mads Nissen, Politiken/Panos Pictures; Pandemic Pigeons – A Love Story © Jasper Doest.