Fighting Locust Invasion in East Africa © Luis Tato

World Press Photo Exhibition 2021

De flagship expositie van World Press Photo 2021, de grote jaarlijkse internationale persfotowedstrijd, is traditioneel in De Nieuwe Kerk Amsterdam. Alle ruim 150 bekroonde beelden en video’s kun je zien, inclusief de prachtige World Press Photo of the Year en de World Press Photo Story of the Year. En natuurlijk veel indrukwekkende foto’s in de categorieën Nieuws, Portretten, Sport, Natuur en Milieu en de winnende films van de Digital Storytelling Contest.

Koop online tickets
De Nieuwe Kerk is geopend voor publiek. Tickets zijn hier verkrijgbaar. Kan je niet wachten? Dan is nu al de highlight tour online beschikbaar!

Speciale actie Vriendenloterij VIP-kaart (tot 29 augustus 2021)
Als Vriendenloterij VIP-kaarthouder mag je drie gratis introducés meenemen. Je dient wel vooraf tickets te reserveren via onze website.

Winnaars bekend
De winnaars van de World Press Photo Contest 2021 en de Digital Storytelling Contest 2021 zijn bekend! Een professionele jury beoordeelde een recordaantal inzendingen van 74.470 beelden en nomineerde 45 fotografen uit 28 landen, waaronder de Nederlandse fotograaf Jasper Doest met de serie Pandemic Pigeons – A Love Story. Bekijk alle genomineerde foto’s en digitale verhalen op worldpressphoto.org/contests/2021

Genomineerden Photo Contest

Audiotour
Ook dit jaar vertellen fotografen en visueel journalisten in de audiotour hun persoonlijke verhaal van de winnende beelden. Deze audiotour is inbegrepen in de ticketprijs en beschikbaar in de app. Download die vlak voor je bezoek en neem voor je eigen comfort een headset of oortjes mee.

Corona-maatregelen, oa:

• Speciale eenrichtings-looproute
  • Desinfectie zuilen
  • Meeneemstoeltjes i.p.v. vaste banken

Kijk hier voor de volledige lijst met maatregelen.