Foto Evert Elzinga

Vanaf 5 december te zien in De Nieuwe Kerk: nieuwe tentoonstelling History & Royalty

Op zaterdag 5 december gaan de deuren van De Nieuwe Kerk Amsterdam open voor de tentoonstelling History & Royalty. 600 jaar geschiedenis van De Nieuwe Kerk. Als in een autobiografie voert De Nieuwe Kerk (gesticht in 1408) de bezoekers terug in haar geschiedenis, die onlosmakelijk verbonden is met die van Nederland en Amsterdam. Met als hoogtepunt Panorama Nieuwe Kerk, een nieuwe, vier meter hoge filminstallatie die de lange historie van deze nationale ontmoetingsplek in beeld brengt. De tentoonstelling gaat open op de dag van Sinterklaasavond, toepasselijk want Sint Nicolaas is de beschermheilige van Amsterdam. In de slotweek van History & Royalty  is De Nieuwe Kerk weer het decor voor de Grote Amsterdam Quiz.

Alle interieuronderdelen doen mee: de glas-in-loodramen, de middeleeuwse fresco’s, de grafmonumenten, het spectaculaire koperen koorhek, het imposante hoofdorgel. En twee normaal niet voor het publiek toegankelijke stijlkamers, die speciaal voor deze tentoonstelling worden opengesteld: de Kerkmeesterskamer en de Domineeskamer.

Lees hier meer over de tentoonstelling. Houd onze website in de gaten voor meer informatie over de start van de ticketverkoop.

Foto’s: Wim Ruigrok en Evert Elzinga