©

Theatervoorstelling Rumah Saya

Na twee uitverkochte landelijke tournees, komt de muziektheatervoorstelling Rumah Saya (Mijn Thuis) exclusief naar De Nieuw Kerk Amsterdam. De alom gelauwerde voorstelling gooide de afgelopen drie jaar hoge ogen door het gesprek tussen de verschillende generaties Indische Nederlanders en Molukkers open te breken.

Voor de muziektheatervoorstelling Rumah Saya (Mijn Thuis) van Meraki Theaterproducties hebben Elise Doll, Lienke Iburg en Kim Pendjol, allen derde generatie uit het voormalig Nederlands-Indië, geprobeerd te achterhalen wie hun voorouders waren en wat zij hebben meegemaakt in de voormalige Nederlandse kolonie en tijdens de repatriëring naar Nederland. De toeschouwer wordt meegenomen in het dagelijks leven van toen en nu. Zintuigen worden geprikkeld met muziek, geluiden en smaken, afgewisseld met geluidsfragmenten van diverse generaties. Aan het einde van de theatervoorstelling is er ruimte voor een gesprek tussen de spelers en het publiek.

De theatervoorstelling Rumah Saya (Mijn Thuis) is vanwege omstandigheden verplaatst van  zaterdag 11 november en zondag 12 november 2023 naar zaterdag 6 januari (uitverkocht) en zondag 7 januari 2024.

Tickets zijn inclusief een bezoek aan De Grote Indonesië-tentoonstelling. De deuren openen om 19.00 uur en sluiten om 22.30 uur. Je kan dus vooraf- en/of achteraf de tentoonstelling bezoeken. T’ Nieuwe Kafe is ook geopend.

Teaser Rumah Saya