©

Talkshow: Sophie Redmond inspireert

Op zondag 12 januari 2020, tijdens De Grote Suriname-tentoonstelling, organiseren Stichting Between the Lines en de Vereniging Ons Suriname i.s.m. De Nieuwe Kerk de talkshow Sophie Redmond inspireert.

Sophie Redmond (1907–1955) was niet alleen arts, ze was ook feministe, activiste, politica, schrijfster, actrice en radiopresentator.

Haar leven was volledig gewijd aan verbetering van de positie van vrouwen. Decennia na haar dood is zij nog steeds een boegbeeld, rolmodel en inspirator voor veel vrouwen.

Tijdens Sophie Redmond inspireert kijken we samen met een panel vanuit de verschillende perspectieven van Sophie Redmond naar hoe de positie van de Surinaamse vrouw in Nederland zich heeft ontwikkeld.

Stichting Between the Lines en de Vereniging Ons Suriname organiseren jaarlijks de dokter Sophie Redmondlezing in Amsterdam. De lezing is een platform waar succesvolle en inspirerende vrouwen hun weg naar succes delen en zich laten inspireren door het levensverhaal van Sophie Redmond. Jaarlijks wordt de Gouden Vioolspeld-onderscheiding toegekend aan een vrouw die in de geest van Sophie Redmond vrouwen inspireert en die gezien wordt als een rolmodel. Meer informatie over de Sophie Redmondlezing is te vinden op www.double7fm.nl/sophieredmondlezing