©

Talkshow: Sophie Redmond inspireert

Nog tijdens De Grote Suriname-tentoonstelling organiseren Stichting Between the Lines en de Vereniging Ons Suriname i.s.m. De Nieuwe Kerk de talkshow Sophie Redmond inspireert.

Sophie Redmond (1907–1955) was niet alleen arts, ze was ook feministe, activiste, politica, schrijfster, actrice en radiopresentatrice. Haar leven was volledig gewijd aan verbetering van de positie van vrouwen. Decennia na haar dood is zij nog steeds een boegbeeld, rolmodel en inspirator voor veel vrouwen.

Tijdens Sophie Redmond inspireert kijken we met een panel vanuit de verschillende perspectieven van Sophie Redmond naar hoe de positie van de Surinaamse vrouw in Nederland zich heeft ontwikkeld.

Stichting Between the Lines en de Vereniging Ons Suriname organiseren jaarlijks de Dokter Sophie Redmondlezing in Amsterdam. De lezing is een platform waar succesvolle en inspirerende vrouwen hun weg naar succes delen en zich laten inspireren door het levensverhaal van Sophie Redmond. Jaarlijks wordt de Gouden Vioolspeld-onderscheiding toegekend aan een vrouw die in de geest van Sophie Redmond vrouwen inspireert en die gezien wordt als een rolmodel. Deze talkshow is gratis met een geldig entreebewijs voor De Grote Suriname-tentoonstelling.

Meer informatie over de Dokter Sophie Redmondlezing is te vinden op www.double7fm.nl/sophieredmond-talkshow