©

SRC Reisverhalen: Suriname – Cultuur en geschiedenis van Switi Sranan

Suriname is een smeltkroes van culturen. Creolen, Hindostanen, Javanen en Boeroes leven hier al eeuwenlang samen. Tijdens deze reislezing zal Bart van Mierlo u meenemen op een kleine rondreis door dit prachtige land; langs enkele van de mooiste monumenten en langs de belangrijkste momenten uit de Surinaamse geschiedenis. Hij laat u kennismaken met de monumentale pracht van Paramaribo en neemt u mee naar de binnenlanden van Suriname, waar grote groepen Marrons, afstammelingen van gevluchte slaafgemaakten, leven volgens hun eigen tradities. In een klein uur neemt Bart u met inspirerende verhalen mee op reis door het prachtige Suriname.

Drs. Bart van Mierlo is historicus gespecialiseerd in Oost-Europese geschiedenis. Sinds 2006 werkt hij als reisleider voor SRC Reizen. Zijn reiservaring is breed: van Rusland tot de voormalige landen uit het Oostblok, en van Duitsland en Oostenrijk tot de prachtige reisbestemmingen in Azië. Naast reisbegeleiding verzorgt Bart ook lezingen en rondleidingen in Nederland.

Lezing in samenwerking met SRC Reizen, Reispartner van De Nieuwe Kerk. Deze lezing is gratis met een geldig entreebewijs voor De Grote Suriname-tentoonstelling.