© Evert Elzinga

Changemakers Debat 2019

Op vrijdag 17 mei 2019, aan de vooravond van de verkiezingen voor het Europese Parlement, vindt het Changemakers Debat 2019 plaats in De Nieuwe Kerk Amsterdam. Robert Claasen, Executive Director Chemelot, Maarten Labots, voorzitter Jonge Klimaatbeweging, Herman Russchenberg, directeur  TU Delft Climate Institute, Anna Schoemakers, directeur Greenpeace Nederland, en Eric Vennix, Managing Partner Energy & Resources Industry Deloitte gaan met elkaar in gesprek over klimaatissues en mogelijke oplossingen.

De ontwikkelingen in de klimaatdiscussie volgen elkaar in hoog tempo op.  Energietransitie, klimaattafels, CO2-reductie, lastenverdeling onder burgers en bedrijven, ze zijn alom aanwezig in de media en de politiek. De sprekers gaan vanuit hun rol als changemaker in op vragen als: Welke oplossingen voor klimaatproblemen zijn er zoal, wat zijn de mogelijkheden en wie draagt welke last?

Leidraad voor de Changemakers Debatten zijn de 17 duurzame ontwikkelingsdoelen (SDGs) die in 2015 door 193 landen met een handtekening werden bezegeld en die gezamenlijk de 2030 Agenda voor Duurzame Ontwikkeling vormen. Dit keer sluiten we aan bij SDGs gerelateerd aan energietransitie, waarmee we tegelijk een goed welvaartsniveau willen garanderen voor zoveel mogelijk mensen, voor de huidige en de toekomstige generaties. Het debat wordt geleid door Diederick Croese, CEO van SingularityU Benelux, en is voor het publiek toegankelijk.

Datum: vrijdag 17 mei 2019
Tijd: 16–18 uur
Locatie: De Nieuwe Kerk Amsterdam
Toegang Debat + tentoonstelling: € 12,50 (volwassenen). Museumkaart en BGL VIP-Kaart: gratis. 

Toegang & aanmelden

Het debat is toegankelijk met een geldig entreebewijs voor de tentoonstelling, hier online verkrijgbaar, maar ook aan de kassa. Aanmelden via het onderstaande formulier.