Foto Sam Tobiana

Nieuwe data Catwalk Club

Ivm de corona maatregelen wordt de Catwalk Club voorstelling over Marlies Dekkers verplaatst naar januari 2022. Houd deze website en de nieuwsbrief van De Nieuwe Kerk in de gaten!

De Catwalk Club, een nieuwe serie theatrale monologen over mode, nachtleven en identiteit, is dit najaar de avondprogrammering bij de tentoonstelling MAISON AMSTERDAM in De Nieuwe Kerk. John Leerdam en Paulette Smit van Stichting Julius Leeft! presenteren persoonlijke verhalen van vier mode iconen uit verschillende tijdperken: Fong Leng, Frank Govers, Marlies Dekkers en Daily Paper, gespeeld door onder andere Bo Bojoh, Vastert van Aardenne, Dewi Reijs en Karim El Guennouni. Met diverse thema’s en uitingen van identiteit, die je in de beslotenheid van een nachtclub veilig kon tonen, zonder geridiculiseerd of lastig gevallen te worden. Vandaar de setting van de voorstellingen in clubs die spraakmakend waren in die tijd: Richter, Paradiso, Roxy en Bitterzoet. De monologen zijn geschreven door respectievelijk Paulette Smit, Ger Beukenkamp, Gershwin Bonevacia en Ayden Carlo. De regie is in handen van John Leerdam.

Bekijk de agenda voor alle data. Tickets voor de Catwalk Club (voorstelling + tentoonstelling Maison Amsterdam) zijn binnenkort hier verkrijgbaar.

Speellijst Catwalk Club in De Nieuwe Kerk

Icoon: Fong Leng
Data: 7, 8 oktober 2021
Setting: Richter 70’s/80’s
Spel: Bo Bojoh

Icoon: Frank Govers
Data: 21, 22 november 2021 Frank Govers
Setting: Paradiso 60’s/70’s
Spel: Vastert van Aardenne, muzikaal aangevuld door Sven Ratzke

Icoon: Marlies Dekkers
Data: januari 2022 Marlies Dekkers
Setting: RoXY 90’s
Spel: Dewi Reijs

Icoon: Daily Paper
Data: februari 2022
Setting: Bitterzoet ’10s
Spel: Karim El Guennouni

Voorafgaand
Voorafgaand aan de clubmonologen in De Nieuwe Kerk komen er ook vier theatrale readings op historische Amsterdamse club-locaties van toen en nu. Details hierover zijn binnenkort bekend. De Catwalk Club is een vervolg op de succesvolle Suriname Monologen die in 2019 in De Nieuwe Kerk opgevoerd zijn en in het voorjaar van 2022 zullen gaan reizen door verschillende theaters in Nederland.