Educatie & Familieateliers

Educatie voortgezet onderwijs

Ontwerp design: Studio Ron van Roon

Scholen kunnen We have a Dream voor een educatie-tarief bezoeken en een inleiding boeken. Ook kunnen leerlingen hun toekomstdroom op film vastleggen in een van de droomcabines in de tentoonstelling.

Schoolbezoek (incl. audiotour):
Groep van max. 20 leerlingen + 1-2 docenten €45
Groep van max. 30 leerlingen + 2 docenten €60

Inleiding
Een inleiding in de Kerkmeesterskamer door een van onze gidsen over de tentoonstelling, de hoofdrolspelers en de keuzes die wij hebben gemaakt bij het maken van We have a Dream.

Max. 30 leerlingen + 2-3 docenten
€50 (prijs exlusief entreetickets)
Duur: 25 min.

Reflectie en discussie
Na een schoolbezoek kunnen scholen kosteloos de Kerkmeesterskamer maximaal een half uur reserveren voor reflectie en discussie. Geef bij het reserveren aan of u van deze mogelijkheid gebruik wilt maken. De vragen die de bezoekers tijdens de audiotour gesteld worden, kunnen hier als leidraad dienen, maar u kunt bijv. ook een actueel thema als uitgangspunt kiezen.

Informatie
– Aanvragen schoolbezoek/inleiding We have a Dream kunt u mailen naar educatie@nieuwekerk.nl;
– Aanvragen zijn pas definitief na bevestiging van De Nieuwe Kerk i.v.m. mogelijke drukte en/of beschikbaarheid van gidsen;
– U dient uw schoolbezoek/rondleiding minimaal één week van tevoren te reserveren;
– Per 15 leerlingen moet minimaal 1 begeleider aanwezig zijn. Deze begeleiders hebben een actieve rol en assisteren de leerlingen daar waar nodig tijdens het bezoek;
– Scholen betalen aan de kassa (PIN of contant), per factuur of met de cultuurkaart.

Achtergrond en verdieping
Tentoonstellingsteksten We Have a Dream
Fragment essay Bas Heijne Gandhi, King, Mandela – hun erfenis

Familieateliers Wereldverbeteraars. Een beter wereld begint bij jezelf!

Word zelf een wereldverbeteraar en doe mee aan ons familieatelier tijdens de bijzondere tentoonstelling We have a Dream. Gandhi, King en Mandela. Wereldverbeteraars (16 september  – 4 februari 2018) in De Nieuwe Kerk. Onder begeleiding van docent en kunstenaar Laurence Aëgerter krijg je eerst een rondleiding door de tentoonstelling en maak je door bijzonder film- en beeldmateriaal  kennis met het bewogen leven van deze 3 beroemde wereld verbeteraars.

Voor het bestrijden van welke onrecht zou jij je het liefst actief willen inzetten? Dierenrechten,  bescherming van het Milieu of Vrede. Tijdens de workshop wordt je zelf aan het werk gezet en kun je jouw eigen protestbord ontwerpen. Ter afsluiting marcheren wij samen door de kerk.

Bij de familieateliers is iedereen welkom, kleine kinderen, grote kinderen, jong, oud. Maar ook kinderen alleen zijn natuurlijk van harte welkom.

Wanneer? Zondag 8 en 15 oktober, 12 en 26 november, 10 en 17 december 2017, 14 en 28 januari 2018

Aanvang 14 uur, duur workshop ca. 2 uur. De ateliers zijn geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Aanmelden noodzakelijk. Voor meer informatie en aanmelden: kinderateliers@nieuwekerk.nl of via het secretariaat van De Nieuwe Kerk, tel. 020 626 81 68. Er is een beperkt aantal plaatsen, prijs: € 7,50 per persoon (excl. entreeprijs tentoonstelling: kinderen t/m 11 jaar: gratis, volwassenen: € 16, museumkaart: €4,50).

Gandhi: Hulton Archive/Getty Images
King: SuperStock/Getty Images