Educatie

Familieateliers tijdens Het leven van Boeddha, de weg naar nu

Ontwerp je eigen gebedsvlag en stuur jouw goede wensen met de wind mee de wereld in. Tijdens het familieatelier krijg je een rondleiding door de tentoonstelling en verdiepen we ons in de traditionele boeddhistische symbolen en hun betekenissen. Vervolgens kun je zelf je zelf een gebedsvlag ontwerpen. Binnen het Boeddhisme worden gebedsvlaggetjes verondersteld vrede, compassie, kracht en wijsheid te verspreiden.

Bij de familieateliers is iedereen welkom, kleine kinderen, grote kinderen, jong, oud.

Wanneer?

• Zondag 14 en 28 oktober
  • Zondag 11 en 25 november
  • Zondag 9 en 16 december
  • Zondag 27 januari 2019
  • Zondag 3 februari 2019

Aanvang 14 uur, duur workshop ca. 2 uur. De ateliers zijn geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Aanmelden noodzakelijk, er is een beperkt aantal plaatsen. Voor meer informatie en aanmelden: kinderateliers@nieuwekerk.nl of via het secretariaat van De Nieuwe Kerk, tel. 020 626 81 68.

Prijs: € 7,50 per persoon (excl. entreeprijs tentoonstelling: kinderen t/m 11 jaar: gratis, volwassenen: € 17,50, museumkaart: €2,50)

Educatieve rondleiding (alle niveaus/leerjaren V.O.)

– Max. 15 leerlingen en één of twee docenten/begeleiders per rondleiding. Bij meer dan 15 leerlingen dient een tweede rondleiding te worden geboekt.
– Een educatieve rondleiding duurt één uur en kost € 90 (incl. entreetickets).
– Onze professionele gidsen passen de educatieve rondleiding aan al naar gelang het niveau/leerjaar van de leerlingen.
– De gids zal de leerlingen actief betrekken bij de rondleiding. Doordat deze interactiever is dan een standaard rondleiding, ontstaat er dialoog met en tussen de leerlingen.

Zelfstandig bezoek met lesbrief of audiotour (alle niveaus/leerjaren V.O.)

– Max. 30 leerlingen en minimaal twee docenten/begeleiders per bezoek.
– Een zelfstandig bezoek kost € 75 en duurt ongeveer een uur. Als u langer met de leerlingen in de tentoonstelling wilt blijven, dan kan dat zonder extra kosten. Geef dit wel van tevoren aan.
– De lesbrief kunt u hier downloaden.
– De audiotours ontvangen de leerlingen bij het betreden van de tentoonstelling.
– Bij een zelfstandig bezoek kunt u de leerlingen zelf rondleiden of een opdracht vanuit school meegeven.

Speurtocht

– Hoe zit je in de lotushouding? Wat zit er midden op het voorhoofd van de Boeddha? En waarom kun je een dvarapala beter te vriend houden? Speur door de tentoonstelling en ontdek het wonderlijke leven van de Boeddha!
– Aan de binnenkant van de speurtocht vind je het spel ‘De weg van de Boeddha’ voor thuis.
– Een speurtocht krijg je gratis bij je entreeticket.
– Voor kinderen van 8 t/m 12 jaar.

– Er kunnen max. 30 leerlingen tegelijk in de tentoonstelling.
– Per 15 leerlingen is er minimaal één docent/begeleider aanwezig.
– Betaling gaat per factuur of met de cultuurkaart.
– Aanmelden en meer informatie: educatie@nieuwekerk.nl