Educatie

Onderwijsmiddag Slavernijverleden behandelen in het onderwijs

Lees hier meer over de Onderwijsmiddag Slavernijverleden behandelen in het onderwijs op 4 oktober 2019.

Educatie De Grote Suriname-tentoonstelling

Scholen voortgezet onderwijs, MBO, HBO en universiteit kunnen De Grote Suriname-tentoonstelling zowel zelfstandig als met een professionele gids bezoeken voor het educatie-tarief.

Aanmelden en meer informatie: educatie@nieuwekerk.nl

Zelfstandig schoolbezoek*:

• Groep van max. 30 leerlingen + 2-3 docenten €75
  • Aanmelden uiterlijk één week voor gepland bezoek.
  • *Meer informatie over het lesprogramma volgt eind september.

Educatieve rondleiding met gids:

• Groep van max. 15 leerlingen + 1 docent per rondleiding*
  • € 90 (prijs incl. entreetickets)
  • Duur: 1 uur
  • Aanmelden uiterlijk twee weken voor gepland bezoek.
  • *Bij een groep groter dan 15 leerlingen wordt een tweede rondleiding geboekt.

Lesprogramma in de klas over het slavernijverleden van Suriname

Doelgroep: bovenbouw havo/vwo

Leerlingen gaan op de stoel van een tentoonstellingsmaker zitten. Ze gaan in groepjes van drie in de klas aan de slag met historische bronnen over het slavernijverleden van Suriname en maken daaruit een selectie voor een tentoonstelling.

Dit lesprogramma laat leerlingen kritisch naar verschillende historische bronnen kijken. Daarbij krijgen ze door deze bronnen een beeld vanuit verschillende perspectieven over het slavernijverleden van Suriname.

De historische bronnen uit dit lesprogramma zijn te zien in De Grote Suriname-tentoonstelling (5 oktober 2019 – 2 februari 2020) in De Nieuwe Kerk. Een bezoek aan de tentoonstelling is een mooie aanvulling op dit lesprogramma, maar niet noodzakelijk.

Download hier de pdf’s om dit lesprogramma in de les te gebruiken.