@ © Bettmann/Getty Images

Educatie

De Eeuw van Juliana, een koningin en haar idealen. 

Vo, mbo, hbo, universiteit, NT2 en inburgeringscursussen kunnen De eeuw van Juliana, een koningin en haar idealen zowel zelfstandig als met een professionele gids bezoeken voor het educatie-tarief.

Aanmelden en meer informatie: educatie@nieuwekerk.nl

Betaling bij voorkeur aan de kassa of met de cultuurkaart.

Aanmelden uiterlijk een week voor gepland bezoek.

Zelfstandig schoolbezoek*:

  • Groep van max. 30 leerlingen + 2-3 docenten € 80
  • Groep van max. 15 leerlingen + 1-2 docenten € 45

* Bij een zelfstandig bezoek kunt u gratis gebruik maken van onze audiotours, waaronder de Rebel Queen audiotour voor jongeren, of van onze lesbrieven.

Educatieve rondleiding met gids:

  • Groep van max. 15 leerlingen + 1-2 docent per rondleiding*
  • € 95   (prijs incl. entreetickets) voor een rondleiding van 1 uur

*Bij een groep groter dan 15 leerlingen wordt een tweede rondleiding geboekt.

Tot één week voor aanvang kan een rondleiding kosteloos geannuleerd worden. Daarna betaalt u € 60 annuleringskosten.


Educatieve rondleidingen

Thema Geschiedenis: rondleiding van 1 uur

Twee wereldoorlogen, de roaring twenties, de onafhankelijkheidsstrijd van Indonesie, de watersnoodramp, de wederopbouw, de Koude Oorlog, de onafhankelijkheid van Suriname. Deze interactieve rondleiding volgt de Nederlandse geschiedenis van de twintigste eeuw aan de hand van het leven van koningin Juliana.

Thema Maatschappij: rondleiding van 1 uur

Tijdens de regeerperiode van Koningin Juliana werd Nederland een modern land. In deze periode werd de basis gelegd voor het gidsland dat we in de jaren negentig meenden te zijn. Deze interactieve rondleiding stipt de maatschappelijke ontwikkelingen tijdens Juliana’s regeerperiode aan en reflecteert op het Nederland van nu.

Thema Algemeen (tentoonstellingsverhaal): rondleiding van 1 uur

Deze interactieve rondleiding volgt het verhaal van de tentoonstelling, heeft zowel historische als maatschappelijke elementen en vertelt over het leven van koningin Juliana.

Thema In de voetsporen van koningin Juliana: rondleiding van 1,5 uur*

Voor de interactieve rondleiding In de voetsporen van Juliana slaan De Nieuwe Kerk Amsterdam en het Koninklijk Paleis Amsterdam te handen ineen. Deze voert je eerst door de tentoonstelling in De Nieuwe Kerk om vervolgens de Mozes en Aäronstraat over te steken en in het Koninklijk Paleis te eindigen.

In de voetsporen van koningin Juliana treedt ook echt in de voetsporen langs de plekken waar zij is ingehuldigd, heeft verbleven en enkele historische gebeurtenissen hebben plaatsgevonden. De tentoonstelling in De Nieuwe Kerk vertelt over het leven van koningin Juliana en het Nederland van toen, terwijl het Koninklijk Paleis de historische sensatie en aanvullende context biedt.

* Let op: deze rondleiding kost € 140 (prijs incl. entreetickets). De gezamenlijke rondleiding In de voetsporen van koningin Juliana is alleen te boeken wanneer het Koninklijk Paleis Amsterdam voor publiek geopend is. Het Koninklijk Paleis Amsterdam is op de volgende data voor publiek gesloten:

24 oktober t/m 9 december 2022

9 januari t/m 20 januari 2023


Lesbrieven

Binnenkort kunt u hier de gratis Lesbrief Geschiedenis en Lesbrief Maatschappij voor bij de tentoonstelling downloaden.