®-Rohan-Kelly---Storm-Front-on-Bondi-Beach

Al 80.000 bezoekers voor World Press Photo 16 in De Nieuwe Kerk

De World Press Photo 16-tentoonstelling heeft vanaf de opening op 16 april al 80.000 bezoekers mogen verwelkomen. Sinds de expositie van de jaarlijkse internationale persfotowedstrijd weer in De Nieuwe Kerk te zien is, zijn nog nooit zo veel mensen de winnende foto’s komen bekijken. Nieuw dit jaar zijn, onder andere, virtual reality-presentaties en Streets of the World, het fotoproject van fotograaf Jeroen Swolfs, die in zeven jaar bijna alle landen van de wereld bezocht om het dagelijks leven vast te leggen. World Press Photo 16 is nog tot en met zondag 10 juli 2016 te zien.

De tentoonstelling bevat indrukwekkende persfoto’s van 41 prijswinnaars uit 21 landen, in acht categorieën. De World Press Photo van het voorbije jaar is Hope for a New Life van Warren Richardson uit Australië.

Foto: Evert Elzinga
Foto: Evert Elzinga

Uniek programma World Press Photo 16 – Avond
De Nieuwe Kerk is op dinsdag 5 juli ook ’s avonds geopend. Bezoekers krijgen die avond tussen 18.30 en 21.30 uur de unieke mogelijkheid de tentoonstelling te bezoeken met rondleidingen van winnende fotograaf Paul Hansen (Zweden). Ook Jeroen Swolfs (Nederland) van project Streets of the World dat tegelijk met de World Press Photo expositie wordt gepresenteerd, zal aanwezig zijn. De opbrengst van de avond komt geheel ten goede aan de regionale masterclass die Stichting World Press Photo organiseert in Oost-Afrika ter ondersteuning van nieuw fotografisch talent in de regio. Tickets €10 (in voorverkoop, niet geldig in combinatie met andere aanbiedingen) en €12,50 (aan de deur). Tickets zijn inclusief een rondleiding van een World Press Photo-afgevaardigde of een bekroonde World Press Photo-fotograaf.