Foto Evert Elzinga

150317 Winnaars Multimediawedstrijd bekend

Op 11 maart 2015 heeft de jury van World Press Photo 15 de winnaars bekendgemaakt van de Multimediawedstrijd. De jury heeft uit inzendingen in drie categorieën gekozen: Short Feature, Long Feature en Interactive Documentary. De eerste prijs in de categorie Short Feature is voor Behind the Video of Eric Garner’s Deadly Confrontation With New York Police. Deze inzending gaat over Eric Garner die in Staten Island, New York City, overleed na wat leek op een chokehold van 15 seconden door een politieagent.

De eerste prijs in de categorie Long Feature is voor The Long Night, over jongeren die verstrikt waren of zijn geraakt in de Amerikaanse sekshandel.

De eerste prijs in de categorie Interactive Documentary is voor{The And}, een interactieve documentaire over de dynamiek van moderne relaties.

De winnaars van de multimedia wedstrijd zijn vanaf 18 april tot en met 5 juli t zin in De Nieuwe Kerk Amsterdam, tijdens de World Press Photo 15 tentoonstelling.

Winnaars Multimediawedstrijd bekend
1st Prize Short Feature – Title: Behind the Video of Eric Garner’s Deadly Confrontation With New York Police
1st Prize Long Feature – Title: The Long Night
Winner Interactive Documentary – Title: {The And}

De winnaars zijn te zien op grote panelen en beeldschermen in het hoogkoor, midden in de tentoonstelling. Journalisten maken steeds vaker gebruik van bewegend beeld en internet, die door de digitale revolutie jaarlijks professioneler worden. Dat leidde in 2011 tot de eerste multimediawedstrijd.

Informatie over de winnaars van de Multimediawedstijd via worldpressphoto.org.