Foto Evert Elzinga

141104 Kick-off Africa Out Loud! in De Nieuwe Kerk

Amsterdam, 4 november 2014

Afrikaanse architecten in open debat

Online aanmelden is helaas niet meer mogelijk. U bent van harte welkom bij Africa Out Loud en u kunt vanavond (donderdag 13 november) gewoon een entreekaartje aan de kassa kopen.

Op donderdag 13 november start Africa Out Loud! Music, Arts & Architecture from the Continent met een open debat van Afrikaanse architecten over architectuur, economie en technologie. DJs zetten de toon van de avond met beats en ritmes uit Ghana, Zuid-Afrika, Angola en Kaapverdische Eilanden. Africa Out Loud! Music, Arts & Architecture from the Continent is een initiatief van het Prins Claus Fonds en De Nieuwe Kerk.

Kick-off Africa Out Loud! in De Nieuwe KerkIn het debat wordt de verbinding onderzocht tussen architectuur, economie, cultuur, educatie en technologie op lokaal en internationaal niveau. Moderator Joe Osae-Addo van ArchiAfrika, een ‘inno-native’ netwerk van architecten in Afrika en partner van het Prins Claus Fonds uit Accra, leidt de discussie. Osae-Addo daagt zijn panel en het publiek uit met de vraagstelling: Welke creatieve rol speelt Afrika op ontwikkelingsgebied, en hoe vertaalt deze rol zich in de architectuur? De panelleden zijn specialisten uit de Kaapverdische Eilanden, Ghana, Zuid-Afrika en Angola.

 

Muzikale introductie & boekpresentatie

Een gast DJ en panellid Luyanda Mpahlwa bouwen een muzikale soundscape-constructie op van beats en ritmes uit de landen waar de panelleden vandaan komen. Bertan Seli, Programme Coordinator Grants & Collaborations, introduceert de publicatieReview: Prince Claus Fund 2013 Africa Call for Proposal.

Deelnemers

Joe Osae-Addo (Prins Claus Fonds Partner, Constructs R+D, ArchiAfrika architectennetwerk, Accra, Ghana); Patti Anahory(CIDLOT, onderzoekscentrum urban issues aan de Universidade de Cabo Verde); Luyanda Mpahlwa (DesignSpaceAfrica, Kaapstad, Zuid-Afrika); en Angela Mingas (School of Architecture; faculteit Applied Studies of Art, Architecture, Design and Urbanism; CEICA – Research Centre of Architecture aan de Universidade Lusíada de Angola).

Details

Donderdag 13 november 2014, deuren open en tentoonstellingsbezoek 18 – 20 uur. Start programma 20 uur. Engels gesproken. Entree: geldig ticket voor de tentoonstelling. Voor meer informatie over de prijzen van de tickets, klik hier.

Africa Out Loud! brengt elke maand tot en met februari 2015 bij de internationale tentoonstelling Magisch Afrika, maskers en beelden uit Ivoorkust kunstenaars, architecten en muzikanten uit het Afrikaanse netwerk van het Prins Claus Fonds naar De Nieuwe Kerk in Amsterdam.

Over het Prins Claus Fonds

Gebaseerd op het uitgangspunt dat cultuur een basisbehoefte is, zoekt het Prins Claus Fonds actief naar culturele samenwerking op basis van gelijkwaardigheid en vertrouwen met excellente partners in gebieden waar de middelen en mogelijkheden voor culturele expressie, creatieve productie en onderzoek beperkt zijn en cultureel erfgoed wordt bedreigd.

Over De Nieuwe Kerk Amsterdam

De Nieuwe Kerk is beroemd vanwege haar spraakmakende tentoonstellingen. Met honderdduizenden bezoekers per jaar is de kerk een van de best bezochte tentoonstellingslocaties in Nederland. De grote exposities over schatten uit andere landen, culturen en godsdiensten zijn bij velen een begrip.

Magisch Afrika, maskers en beelden uit Ivoorkust in De Nieuwe Kerk

Van 25 oktober tot en met 15 februari 2015 zijn 200 voorbeelden te bewonderen van een wereldberoemd kunsttype: Afrikaanse maskers en beelden. Van deze beelden uit Ivoorkust is na decennialang onderzoek aangetoond wie de makers zijn.