Foto Evert Elzinga

140710 ‘Africa Out Loud!’

November 2014 t/m februari 2015

Vier avonden met muziek, architectuur en kunst uit het continent
Aanvang: 20 uur, voertaal Engels
De tentoonstelling is voorafgaand te bezoeken van 18 tot 20 uur

Het Prins Claus Fonds en De Nieuwe Kerk Amsterdam presenteren Africa Out Loud!, vier avonden die een nieuwe kijk bieden op het continent met kunstenaars, architecten en musici uit het uitgebreide netwerk van het Prins Claus Fonds.

Donderdag 13 november, een gesprek tussen architecten
ArchiAfrika voorzitter en mede-oprichter Joe Osae-Addo brengt een panel van ‘inno-native’ (TM) architecten bij elkaar om te praten over de Afrikaanse setting en de noodzaak om cultuur en context te betrekken in de discussie over lokale projecten.

Meer informatie

Donderdag 11 december, fotografie
De Zuid Afrikaanse documentaire fotograaf Alexia Webster reisde door het Afrikaanse continent en liet zich inspireren door thema’s als culturele identiteit en familie erfgoed. Afgelopen jaar maakte Alexia portretten van meer dan 700 vluchtelingen in een kamp voor ontheemden in de Democratische Republiek Congo. Webster’s werk onderzoekt de verbindende kracht van fotografie in de context van ontwrichting.

'Africa Out Loud!'
Alexia Webster Bulengo, Courtesy of Alexia Webster

Donderdag 22 januari, moderne kunst
Pionier op het gebied van Afrikaanse moderne kunst en Prins Claus Laureaat 2001 Ibrahim El-Salahi gaat in dialoog met Salah M. Hassan, expert op het gebied van Afrikaanse studies. De veelbekroonde werken van deze ‘visionary modernist’ zijn opgenomen in verschillende collecties zoals MoMA, Smithsonian Institute en Tate Modern.

Meer informatie

Donderdag 5 februari, muziek uit de Sahel
Carlou D en Yves Thiam, de leadzangers van Bintou Were, een Sahel Opera, zullen een gedeelte van deze opera ten gehore brengen. Een populaire muzikale productie die tot stand kwam op initiatief van ZKH Prins Claus. Na de voorstelling wordt Wasis Diop, verantwoordelijk voor de muziek in de opera, geïnterviewd.

Meer informatie

Prins Claus Fonds
Gebaseerd op het uitgangspunt dat cultuur een basisbehoefte is, zoekt het Prins Claus Fonds actief naar culturele samenwerking op basis van gelijkwaardigheid en vertrouwen met excellente partners in gebieden waar de middelen en mogelijkheden voor culturele expressie creatieve productie en onderzoek beperkt zijn en cultureel erfgoed wordt bedreigd.
princeclausfund.org