Meesterwerk 2015

Bill Viola’s indrukwekkende video-installaties Tristan’s Ascension en Fire Woman zijn nu te bewonderen in De Nieuwe Kerk.
Van 28 februari tot en met 10 april 2015.

Klik hier voor meer informatie over openingstijden en prijzen.

Foto Janiek Dam

Bill Viola’s Tristan’s Ascension en Fire Woman zetten serie Meesterwerk in De Nieuwe Kerk eigentijds voort

De serie Meesterwerk in De Nieuwe Kerk Amsterdam wordt vanaf 28 februari 2015 voortgezet met twee installaties van videokunstenaar Bill Viola, Tristan’s Ascension (The Sound of a Mountain Under a Waterfall) en Fire Woman. Met deze werken krijgt de serie na De Heilige Familie van Rembrandt (2011), Andy Warhols The Last Supper (pink) (2012) en Francis Bacons triptiek In Memory of George Dyer (2014) een zeer eigentijds, spiritueel vervolg.

Lees meer

Op 18 april start wereldtour World Press Photo 15 in De Nieuwe Kerk Amsterdam

Op zaterdag 18 april opent in De Nieuwe Kerk Amsterdam World Press Photo 15, het begin van de lange wereldtour van de internationale persfotowedstrijd. De tentoonstelling bevat indrukwekkende persfoto’s van 42 prijswinnaars uit 17 landen, in acht categorieën: Algemeen nieuws, Dagelijks leven, Hard nieuws, Hedendaagse kwesties, Langetermijn-projecten, Natuur, Portretten en Sport. De jaarwinnaar is Mads Nissen uit Denemarken. In elke categorie zijn een eerste, tweede en derde prijs toegekend (m.u.v. de categorie sport stories die dit jaar alleen een eerste en tweede prijs heeft), voor zowel enkel beeld als series. Net als in 2014, toen World Press Photo na 15 jaar terugkeerde in De Nieuwe Kerk, wordt het speciaal ontwikkelde hangsysteem gebruikt, waardoor de foto’s lijken te zweven in de gotische ruimte aan de Dam.

Lees meer

World Press Photo of the Year 2014, First Prize Contemporary Issues, Singles
Mads Nissen, Denmark, Scanpix/Panos Pictures

Historische hotspots Michiel de Ruyter

De heldendaden van Michiel Adriaenszn de Ruyter spreken nog steeds tot de verbeelding. In Het Scheepvaartmuseum kun je tot en met 26 april 2015 de tijdelijke Michiel de Ruyter Route bezoeken. Meer informatie op hetscheepvaartmuseum.nl.

Kun je geen genoeg krijgen van Michiel de Ruyter?
Wandel dan zelf met een plattegrond door maritiem-historisch Amsterdam en ontdek 10 historische hotspots die te maken hebben met De Ruyter.

Het praalgraf van De Ruyter, Hotspot nummer 10, is in De Nieuwe Kerk te zien (uitsluitend toegankelijk gedurende openingstijden met geldig entreebewijs, verkrijgbaar bij de kassa van De Nieuwe Kerk. De Nieuwe Kerk is gesloten van 16 t/m 27 februari 2015.)

SRC Reizen nieuwe reispartner De Nieuwe Kerk en Hermitage Amsterdam

De Nieuwe Kerk Amsterdam en de Hermitage Amsterdam zijn een samenwerking aangegaan met SRC Reizen, dat daardoor de komende twee jaar preferred supplier is van beide Amsterdamse musea. Jaarlijks presenteren De Nieuwe Kerk en de Hermitage Amsterdam een groot aantal tentoonstellingen met bruiklenen uit collecties van over de hele wereld, waarvoor regelmatig moet worden gereisd. Het zijn tentoonstellingen die kunstschatten met wereldgeschiedenis verbinden, wat naadloos aansluit bij het aanbod van SRC Reizen.

Lees meer

Tentoonstellingsprogramma
De Nieuwe Kerk 2015-2016

Meesterwerk28 februari t/m 10 april 2015
Gesloten11 april t/m 17 april 2015
World Press Photo18 april t/m 5 juli 2015
Gesloten6 juli t/m 10 juli 2015
Reis in de Tijd11 juli t/m 5 september 2015
Gesloten6 september t/m 2 oktober 2015
ROME (onder voorbehoud)3 oktober t/m 8 februari 2016

Museumspel van de BankGiro Loterij

De Nieuwe Kerk organiseert zonder structurele overheidssubsidie tentoonstellingen en evenementen. Onze inkomsten komen uit kaartverkoop, sponsoring, Vriendendonaties en winkelverkoop. De BankGiro Loterij is een gulle gever voor De Nieuwe Kerk.

De duizenden deelnemers aan de loterijen zijn we dus veel dank verschuldigd. Wilt u ook meedoen? Wij maken het u makkelijk. Bij de kassa van De Nieuwe Kerk krijgt u bij aankoop van een entreekaart een Museumspel van de BankGiro Loterij.

Door mee te spelen maakt u natuurlijk kans op mooie prijzen, maar ondersteunt u ook De Nieuwe Kerk. Van elk verkocht lot komt 50% ten goede aan De Nieuwe Kerk.

Wilt u online meespelen? Klik dan op de afbeelding hieronder.

Download nu de app voor de iPhone over De Nieuwe Kerk

Deze app biedt een rijk geïllustreerde introductie tot de geschiedenis van de kerk en laat enkele hoogtepunten van het interieur zien: het hoofdorgel, de preekstoel, het koorhek en een aantal gebrandschilderde herdenkingsramen. Ook worden de monumenten ter ere van enkele Nederlandse zeehelden besproken, vooral het graf van Michiel de Ruyter. Tenslotte vertelt deze app over de sterke band tussen De Nieuwe Kerk en het Koninklijk Huis. Alle vorstelijke inhuldigingen zijn in deze kerk voltrokken en ook het huwelijk tussen kroonprins Willem-Alexander en Máxima Zorreguieta heeft hier plaatsgevonden.

Laat deze app je inspireren en breng een bezoek aan een van de tentoonstellingen of de kerk zelf om deze historische locatie volledig tot leven te brengen!

Download de app nu vanaf de App Store op je iPhone
(zoek op: DNK NL)

Stichting Vrienden van De Nieuwe Kerk

De Stichting De Nieuwe Kerk organiseert tentoonstellingen, lezingen, concerten en manifestaties. Dit alles wordt mogelijk gemaakt mede dankzij de steun van de Vrienden van De Nieuwe Kerk.

Voor meer informatie en aanmelden klik hier.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van alle activiteiten in De Nieuwe Kerk? Meld u dan hier aan.

Rondleidingen

Boek een rondleiding in De Nieuwe Kerk

Er zijn professionele rondleiders beschikbaar (Nederlands, Frans, Duits, Engels en Italiaans). U kunt rondleidingen boeken over de architectuur en de geschiedenis van het gebouw, maar ook over de tentoonstelling (alleen oktober- februari). Kosten € 90 per rondleiding (exclusief toegang tentoonstelling), max. 15 personen per rondleider. Groepsbezoeken met of zonder eigen gids zijn welkom na aanmelding.

Boeking/aanmelding via 020 626 81 68 of rondleidingen@nieuwekerk.nl.


x

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en wij zullen u op de hoogte blijven houden. Niet alleen van de tentoonstellingen, maar ook van alle andere activiteiten in de De Nieuwe Kerk Amsterdam.

x