World Press Photo 15

18 april 2015 tot en met 5 juli 2015

World Press Photo 15 is nu te zien in De Nieuwe Kerk.
Dagelijks 10 - 18 uur (de kassa sluit om 17.30 uur)

Klik hier voor meer informatie over openingstijden en prijzen.

Bulent Kilic, Turkey, Agence France-Presse
Girl wounded during clashes between riot police and protestors, Istanbul, 12 March

1955 – 2015:
zestig jaar World Press Photo

Een Nederlands initiatief, waarvan de winnaars jaarlijks op meer dan 100 plekken wereldwijd te zien zijn

In de tentoonstelling World Press Photo 15 in De Nieuwe Kerk Amsterdam is een enorm paneel met alle jaarwinnaars van de afgelopen 60 jaar te zien.
De Nieuwe Kerk heeft de jaarwinnaar 2015, Mads Nissen, maar ook bekende Nederlandse fotografen Kadir van Lohuizen, Carla Kogelman en Sacha de Boer uitgenodigd World Press Photo 15 te bekijken en er op te reflecteren. Daarvan zijn vier prachtige filmpjes gemaakt.
Je kan ze hier bekijken!

Fotograaf en World Press Photo of the Year 2014 winnaar Mads Nissen bezoekt World Press Photo 15 in De Nieuwe Kerk

Publieksinformatie

In verband met de opbouw van Reis in de Tijd zal De Nieuwe Kerk van 6 juli tot en met 10 juli 2015 gesloten zijn.

Vanaf 11 juli 2015 is De Nieuwe Kerk weer geopend en kunt u genieten van Reis in de Tijd.
Klik hier voor meer informatie.

Op 18 april start wereldtour World Press Photo 15 in De Nieuwe Kerk Amsterdam

Op zaterdag 18 april opent in De Nieuwe Kerk Amsterdam World Press Photo 15, het begin van de lange wereldtour van de internationale persfotowedstrijd. De tentoonstelling bevat indrukwekkende persfoto’s van 41 prijswinnaars uit 17 landen, in acht categorieën: Algemeen nieuws, Dagelijks leven, Hard nieuws, Hedendaagse kwesties, Langetermijn-projecten, Natuur, Portretten en Sport. De jaarwinnaar is Mads Nissen uit Denemarken. In elke categorie zijn een eerste, tweede en derde prijs toegekend (m.u.v. de categorie sport stories die dit jaar alleen een eerste en tweede prijs heeft), voor zowel enkel beeld als series. Net als in 2014, toen World Press Photo na 15 jaar terugkeerde in De Nieuwe Kerk, wordt het speciaal ontwikkelde hangsysteem gebruikt, waardoor de foto’s lijken te zweven in de gotische ruimte aan de Dam.

Lees meer

World Press Photo of the Year 2014, First Prize Contemporary Issues, Singles
Mads Nissen, Denmark, Scanpix/Panos Pictures

Kunstschatten uit de eeuwige stad komen naar De Nieuwe Kerk Amsterdam

Rome. De droom van keizer Constantijn

Een waargebeurd verhaal verteld met de collecties van de beroemdste Romeinse musea
3 oktober – 7 februari 2016

Dankzij een unieke samenwerking met drie beroemde musea in Rome, de Vaticaanse Musea, de Capitolijnse Musea en het Nationaal Romeins Museum, vertelt De Nieuwe Kerk Amsterdam een van de bijzonderste verhalen van onze cultuur: de fascinerende doorbraak van het christendom in het Rome onder keizer Constantijn.

Lees meer

Marmeren kop van de jonge Constantijn of van zijn zoon Constantius.
Rome, begin 4de eeuw. Capitolijnse Musea, Rome

Winnaars Multimediawedstrijd bekend

Op 11 maart 2015 heeft de jury van World Press Photo de winnaars bekendgemaakt van de Multimediawedstrijd. De jury heeft uit inzendingen in drie categorieën gekozen: Short Feature, Long Feature en Interactive Documentary. De eerste prijs in de categorie Short Feature is voor Behind the Video of Eric Garner's Deadly Confrontation With New York Police. Deze inzending gaat over Eric Garner die in Staten Island, New York City, overleed na wat leek op een chokehold van 15 seconden door een politieagent.

Lees meer

1st Prize Short Feature - Title: Behind the Video of Eric Garner's Deadly Confrontation With New York Police
1st Prize Long Feature - Title: The Long Night
Winner Interactive Documentary - Title: {The And}

Historische hotspots Michiel de Ruyter

De heldendaden van Michiel Adriaenszn de Ruyter spreken nog steeds tot de verbeelding. In Het Scheepvaartmuseum kun je tot en met 30 juni 2015 de tijdelijke Michiel de Ruyter Route bezoeken. Meer informatie op hetscheepvaartmuseum.nl.

Kun je geen genoeg krijgen van Michiel de Ruyter?
Wandel dan zelf met een plattegrond door maritiem-historisch Amsterdam en ontdek 10 historische hotspots die te maken hebben met De Ruyter.

Het praalgraf van De Ruyter, Hotspot nummer 10, is in De Nieuwe Kerk te zien (uitsluitend toegankelijk gedurende openingstijden met geldig entreebewijs, verkrijgbaar bij de kassa van De Nieuwe Kerk.

Matthäus Passion door De Leeuw in De Nieuwe Kerk

Maandag 21 maart 2016

Reinbert de Leeuw dirigeert op maandag 21 maart 2016 de Matthäus Passion in De Nieuwe Kerk.
In nauwe samenwerking met het Nederlands Kamerkoor en Holland Baroque Society.

Meer informatie en kaartverkoop: muziekgebouw.nl.

Tentoonstellingsprogramma
De Nieuwe Kerk 2015-2016

World Press Photo18 april t/m 5 juli 2015
Gesloten6 juli t/m 10 juli 2015
Reis in de Tijd11 juli t/m 5 september 2015
Gesloten6 september t/m 2 oktober 2015
Rome (onder voorbehoud)3 oktober t/m 7 februari 2016

Museumspel van de BankGiro Loterij

De Nieuwe Kerk organiseert zonder structurele overheidssubsidie tentoonstellingen en evenementen. Onze inkomsten komen uit kaartverkoop, sponsoring, Vriendendonaties en winkelverkoop. De BankGiro Loterij is een gulle gever voor De Nieuwe Kerk.

De duizenden deelnemers aan de loterijen zijn we dus veel dank verschuldigd. Wilt u ook meedoen? Wij maken het u makkelijk. Bij de kassa van De Nieuwe Kerk krijgt u bij aankoop van een entreekaart een Museumspel van de BankGiro Loterij.

Door mee te spelen maakt u natuurlijk kans op mooie prijzen, maar ondersteunt u ook De Nieuwe Kerk. Van elk verkocht lot komt 50% ten goede aan De Nieuwe Kerk.

Wilt u online meespelen? Klik dan op de afbeelding hieronder.

Download nu de app voor de iPhone over De Nieuwe Kerk

Deze app biedt een rijk geïllustreerde introductie tot de geschiedenis van de kerk en laat enkele hoogtepunten van het interieur zien: het hoofdorgel, de preekstoel, het koorhek en een aantal gebrandschilderde herdenkingsramen. Ook worden de monumenten ter ere van enkele Nederlandse zeehelden besproken, vooral het graf van Michiel de Ruyter. Tenslotte vertelt deze app over de sterke band tussen De Nieuwe Kerk en het Koninklijk Huis. Alle vorstelijke inhuldigingen zijn in deze kerk voltrokken en ook het huwelijk tussen kroonprins Willem-Alexander en Máxima Zorreguieta heeft hier plaatsgevonden.

Laat deze app je inspireren en breng een bezoek aan een van de tentoonstellingen of de kerk zelf om deze historische locatie volledig tot leven te brengen!

Download de app nu vanaf de App Store op je iPhone
(zoek op: DNK NL)

Stichting Vrienden van De Nieuwe Kerk

De Stichting De Nieuwe Kerk organiseert tentoonstellingen, lezingen, concerten en manifestaties. Dit alles wordt mogelijk gemaakt mede dankzij de steun van de Vrienden van De Nieuwe Kerk.

Voor meer informatie en aanmelden klik hier.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van alle activiteiten in De Nieuwe Kerk? Meld u dan hier aan.

Rondleidingen

Boek een rondleiding in De Nieuwe Kerk

Er zijn professionele rondleiders beschikbaar (Nederlands, Frans, Duits, Engels en Italiaans). U kunt rondleidingen boeken over de architectuur en de geschiedenis van het gebouw, maar ook over de tentoonstelling (alleen oktober- februari). Kosten € 90 per rondleiding (exclusief toegang tentoonstelling), max. 15 personen per rondleider. Groepsbezoeken met of zonder eigen gids zijn welkom na aanmelding.

Boeking/aanmelding via 020 626 81 68 of rondleidingen@nieuwekerk.nl.


x

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en wij zullen u op de hoogte blijven houden. Niet alleen van de tentoonstellingen, maar ook van alle andere activiteiten in de De Nieuwe Kerk Amsterdam.

x