Belangrijke bezoekersinformatie

In verband met de opbouw van de nieuwe tentoonstelling Magisch Afrika zal De Nieuwe Kerk van 15 september t/m 24 oktober 2014 gesloten zijn voor het publiek.
Onze excuses voor het ongemak.

Vanaf 25 oktober 2014 bent u van harte welkom om de prachtige nieuwe tentoonstelling Magisch Afrika te komen bewonderen.
Lees hier meer over de nieuwe tentoonstelling.

Meester van de Poyo-stijl, Baàthil, kop op een standaard, Burkina Faso, westregio van Gaoua, ca. 1930, Privécollectie

'Africa Out Loud!'

November 2014 t/m februari 2015

Vier avonden met muziek, architectuur en kunst uit het continent
Aanvang: 20 uur, voertaal Engels
De tentoonstelling is voorafgaand te bezoeken van 18 tot 20 uur

Het Prins Claus Fonds en De Nieuwe Kerk Amsterdam presenteren Africa Out Loud!, vier avonden die een nieuwe kijk bieden op het continent met kunstenaars, architecten en musici uit het uitgebreide netwerk van het Prins Claus Fonds.

Lees meer

Sahel Opera. Photo by Hester Jellema

Magisch Afrika, maskers en beelden uit Ivoorkust
De kunstenaars ontdekt

25 oktober 2014 – 15 februari 2015

De Nieuwe Kerk Amsterdam wijdt dit najaar een grote internationale tentoonstelling aan de wereldberoemde Afrikaanse maskers en sculpturen. Met ruim tweehonderd betoverende en mysterieuze kunstobjecten uit Ivoorkust vervult De Nieuwe Kerk een al lang levende wens om aandacht te besteden aan de cultuur van het Afrikaanse continent. Onder de titel Magisch Afrika, maskers en beelden uit Ivoorkust is in samenwerking met vele internationale musea en particuliere bruikleengevers een reizende tentoonstelling tot stand gebracht die nu in Zürich te zien is en die na de zomer naar Amsterdam komt.

Lees meer

De Meester van Essankro, Masker met verschillende kapsels, regio Baule, Ivoorkust, ca. 1880. Hout, 25 x 15 x 13 cm, privécollectie

H.K.H. Prinses Beatrix der Nederlanden bij opening tentoonstelling Magisch Afrika, maskers en beelden uit Ivoorkust in De Nieuwe Kerk Amsterdam

H.K.H. Prinses Beatrix is op donderdag 23 oktober aanstaande aanwezig bij de officiële opening van Magisch Afrika, maskers en beelden uit Ivoorkust, de tentoonstelling van wereldberoemde Afrikaanse maskers en sculpturen in De Nieuwe Kerk Amsterdam.

Lees meer

Tentoonstellingsprogramma
De Nieuwe Kerk 2014-2015

Gesloten15 september – 24 oktober 2014
Magisch Afrika25 oktober – 15 februari 2015

Museumspel van de BankGiro Loterij

De Nieuwe Kerk organiseert zonder structurele overheidssubsidie tentoonstellingen en evenementen. Onze inkomsten komen uit kaartverkoop, sponsoring, Vriendendonaties en winkelverkoop. De BankGiro Loterij is een gulle gever voor De Nieuwe Kerk.

De duizenden deelnemers aan de loterijen zijn we dus veel dank verschuldigd. Wilt u ook meedoen? Wij maken het u makkelijk. Bij de kassa van De Nieuwe Kerk krijgt u bij aankoop van een entreekaart een Museumspel van de BankGiro Loterij.

Door mee te spelen maakt u natuurlijk kans op mooie prijzen, maar ondersteunt u ook De Nieuwe Kerk. Van elk verkocht lot komt 50% ten goede aan De Nieuwe Kerk.

Wilt u online meespelen? Klik dan op de afbeelding hieronder.

Download nu de app voor de iPhone over De Nieuwe Kerk

Deze app biedt een rijk geïllustreerde introductie tot de geschiedenis van de kerk en laat enkele hoogtepunten van het interieur zien: het hoofdorgel, de preekstoel, het koorhek en een aantal gebrandschilderde herdenkingsramen. Ook worden de monumenten ter ere van enkele Nederlandse zeehelden besproken, vooral het graf van Michiel de Ruyter. Tenslotte vertelt deze app over de sterke band tussen De Nieuwe Kerk en het Koninklijk Huis. Alle vorstelijke inhuldigingen zijn in deze kerk voltrokken en ook het huwelijk tussen kroonprins Willem-Alexander en Máxima Zorreguieta heeft hier plaatsgevonden.

Laat deze app je inspireren en breng een bezoek aan een van de tentoonstellingen of de kerk zelf om deze historische locatie volledig tot leven te brengen!

Download de app nu vanaf de App Store op je iPhone
(zoek op: DNK NL)

Stichting Vrienden van De Nieuwe Kerk

De Stichting De Nieuwe Kerk organiseert tentoonstellingen, lezingen, concerten en manifestaties. Dit alles wordt mogelijk gemaakt mede dankzij de steun van de Vrienden van De Nieuwe Kerk.

Voor meer informatie en aanmelden klik hier.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van alle activiteiten in De Nieuwe Kerk? Meld u dan hier aan.

Rondleidingen

Boek een rondleiding in De Nieuwe Kerk

Er zijn professionele rondleiders beschikbaar (Nederlands, Frans, Duits, Engels en Italiaans). U kunt rondleidingen boeken over de architectuur en de geschiedenis van het gebouw, maar ook over de tentoonstelling (alleen oktober- februari). Kosten € 90 per rondleiding (exclusief toegang tentoonstelling), max. 15 personen per rondleider. Groepsbezoeken met of zonder eigen gids zijn welkom na aanmelding.

Boeking/aanmelding via 020 626 81 68 of rondleidingen@nieuwekerk.nl.

Boek nu een overnachting in Amsterdam bij Accor Hotels.


x

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en wij zullen u op de hoogte blijven houden. Niet alleen van de tentoonstellingen, maar ook van alle andere activiteiten in de De Nieuwe Kerk Amsterdam.

x