Reis in de Tijd

Tot en met 14 september is de nieuwe installatie Reis in de Tijd te bezichtigen in De Nieuwe Kerk.
Dagelijks 10–17 uur. (De kassa sluit om 16.30 uur)

Meer informatie

Foto Evert Elzinga

(Orgel)concerten op dinsdag

Dinsdag 2 september, 16 uur
Orgelconcert

Yoann Tardivel, hoofdorgel

Programma
Louis Marchand, 1669–1732
uit het Premier Livre d’Orgue:
Plein-jeu
Fugue
Trio
Fond d'orgue

Dietrich Buxtehude, 1637–1707
Passacaglia, buxwv 161

Johann Sebastian Bach, 1685–1750
Fantasie in c, bwv 562
uit deel III van de Clavierübung:
Christ, unser Herr, zum Jordan kam bwv 684
Aus tiefer Not schrei ich zu dir bwv 686
Vater unser im Himmelreich bwv 682
Passacaglia, bwv 582

Foto Evert Elzinga

Dinsdag 9 september, 16 uur
Het Nederlandse Fluitkwartet

Het levende orgel
Een uniek kwartet bestaand uit vier dwarsfluiten, dat als levend orgel werken speelt van grote componisten als Mozart, Beethoven en Loevendie.

'Africa Out Loud!' een frisse kijk op Muziek, Architectuur & Kunst

Vier avonden gepresenteerd door Prins Claus Fonds en De Nieuwe Kerk

Het Prins Claus Fonds en De Nieuwe Kerk starten in november 2014 een nieuwe samenwerking: Africa Out Loud! Music, Architecture & Arts from the Continent. Africa Out Loud! biedt een nieuwe kijk op Afrika met lezingen en concerten van bijzondere Afrikaanse rolmodellen, zoals kunstenaars, architecten en musici uit het uitgebreide netwerk van het Prins Claus Fonds. Africa Out Loud! vindt plaats in De Nieuwe Kerk Amsterdam bij de grote wintertentoonstelling Magisch Afrika, maskers en beelden uit Ivoorkust.

Lees meer

Sahel Opera. Photo by Hester Jellema

De Nieuwe Kerk Amsterdam opent opmerkelijke installatie Reis in de Tijd. History & Royalty

De Nieuwe Kerk, Oranjes en Nederlandse geschiedenis komen samen

De hele zomer van 2014 biedt De Nieuwe Kerk Amsterdam een bijzondere tijdervaring: Reis in de Tijd. History & Royalty. In deze speciaal voor De Nieuwe Kerk ontworpen installatie stapt de bezoeker terug in de nationale geschiedenis en kiest daarin zelf zijn pad.

Lees meer

Foto Evert Elzinga

Magisch Afrika, maskers en beelden uit Ivoorkust
De kunstenaars ontdekt

25 oktober 2014 – 15 februari 2015

De Nieuwe Kerk Amsterdam wijdt dit najaar een grote internationale tentoonstelling aan de wereldberoemde Afrikaanse maskers en sculpturen. Met ruim tweehonderd betoverende en mysterieuze kunstobjecten uit Ivoorkust vervult De Nieuwe Kerk een al lang levende wens om aandacht te besteden aan de cultuur van het Afrikaanse continent. Onder de titel Magisch Afrika, maskers en beelden uit Ivoorkust is in samenwerking met vele internationale musea en particuliere bruikleengevers een reizende tentoonstelling tot stand gebracht die nu in Zürich te zien is en die na de zomer naar Amsterdam komt.

Lees meer

De Meester van Essankro, Masker met verschillende kapsels, regio Baule, Ivoorkust, ca. 1880. Hout, 25 x 15 x 13 cm, privécollectie

Tentoonstellingsprogramma
De Nieuwe Kerk 2014-2015

De Nieuwe Kerk
Reis in de tijd
28 juni – 14 september 2014
Gesloten15 september – 24 oktober 2014
Magisch Afrika25 oktober – 15 februari 2015

Museumspel van de BankGiro Loterij

De Nieuwe Kerk organiseert zonder structurele overheidssubsidie tentoonstellingen en evenementen. Onze inkomsten komen uit kaartverkoop, sponsoring, Vriendendonaties en winkelverkoop. De BankGiro Loterij is een gulle gever voor De Nieuwe Kerk.

De duizenden deelnemers aan de loterijen zijn we dus veel dank verschuldigd. Wilt u ook meedoen? Wij maken het u makkelijk. Bij de kassa van De Nieuwe Kerk krijgt u bij aankoop van een entreekaart een Museumspel van de BankGiro Loterij.

Door mee te spelen maakt u natuurlijk kans op mooie prijzen, maar ondersteunt u ook De Nieuwe Kerk. Van elk verkocht lot komt 50% ten goede aan De Nieuwe Kerk.

Wilt u online meespelen? Klik dan op de afbeelding hieronder.

Download nu de app voor de iPhone over De Nieuwe Kerk

Deze app biedt een rijk geïllustreerde introductie tot de geschiedenis van de kerk en laat enkele hoogtepunten van het interieur zien: het hoofdorgel, de preekstoel, het koorhek en een aantal gebrandschilderde herdenkingsramen. Ook worden de monumenten ter ere van enkele Nederlandse zeehelden besproken, vooral het graf van Michiel de Ruyter. Tenslotte vertelt deze app over de sterke band tussen De Nieuwe Kerk en het Koninklijk Huis. Alle vorstelijke inhuldigingen zijn in deze kerk voltrokken en ook het huwelijk tussen kroonprins Willem-Alexander en Máxima Zorreguieta heeft hier plaatsgevonden.

Laat deze app je inspireren en breng een bezoek aan een van de tentoonstellingen of de kerk zelf om deze historische locatie volledig tot leven te brengen!

Download de app nu vanaf de App Store op je iPhone
(zoek op: DNK NL)

Stichting Vrienden van De Nieuwe Kerk

De Stichting De Nieuwe Kerk organiseert tentoonstellingen, lezingen, concerten en manifestaties. Dit alles wordt mogelijk gemaakt mede dankzij de steun van de Vrienden van De Nieuwe Kerk.

Voor meer informatie en aanmelden klik hier.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van alle activiteiten in De Nieuwe Kerk? Meld u dan hier aan.

Rondleidingen

Boek een rondleiding in De Nieuwe Kerk

Er zijn professionele rondleiders beschikbaar (Nederlands, Frans, Duits, Engels en Italiaans). U kunt rondleidingen boeken over de architectuur en de geschiedenis van het gebouw, maar ook over de tentoonstelling (alleen oktober- februari). Kosten € 90 per rondleiding (exclusief toegang tentoonstelling), max. 15 personen per rondleider. Groepsbezoeken met of zonder eigen gids zijn welkom na aanmelding.

Boeking/aanmelding via 020 626 81 68 of rondleidingen@nieuwekerk.nl.

Boek nu een overnachting in Amsterdam bij Accor Hotels.


x

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en wij zullen u op de hoogte blijven houden. Niet alleen van de tentoonstellingen, maar ook van alle andere activiteiten in de De Nieuwe Kerk Amsterdam.

x