World Press Photo 14

World Press Photo 14 is vanaf vrijdag 18 april te bezichtigen in De Nieuwe Kerk. Voor meer informatie klik hier.

1st Prize People – Observed Portraits Single
Markus Schreiber, Germany, The Associated Press

Start wereldtour World Press Photo 14 in De Nieuwe Kerk

De Nieuwe Kerk Amsterdam opent op vrijdag 18 april World Press Photo 14, als startexpositie van de lange wereldtour van de internationale persfotowedstrijd. De tentoonstelling bevat ruim 150 indrukwekkende persfoto’s van 53 prijswinnaars, in negen categorieën: Hedendaagse kwesties, Dagelijks leven, Algemeen nieuws, Hard nieuws, Natuur, Geobserveerde portretten, Geënsceneerde portretten, Sport en Sportachtergronden. De bezoeker maakt in de kerk een fotografische wereldreis door alle continenten en langs de meest uiteenlopende thema’s en historische gebeurtenissen uit 2013. De jaarwinnaar is John Stanmeyer, USA, met zijn foto Signal, gemaakt voor National Geographic. Dit mystiek aandoende beeld toont hoe Afrikaanse migranten op een strand bij de stad Djibouti met hun telefoons trachten een signaal op te vangen uit buurland Somalië.

Lees meer

World Press Photo of the Year 2013
John Stanmeyer, USA, VII for National Geographic

Winnaars multimediawedstrijd bekend

Op maandag 24 maart heeft de jury van World Press Photo de winnaars bekendgemaakt van de multimediawedstrijd. De eerste prijs in de categorie Short Feature is voor Staff Riding, over het fenomeen treinsurfen in Zuid-Afrika. De eerste prijs in de categorie Long Feature is voor Witnessing Gezi, over de protesten tegen de stadsontwikkelingsplannen in het Taksim Gezi Park in Istanbul. De eerste prijs in de categorie Interactive Documentary is voor A Short History of the Highrise, dat de mondiale geschiedenis van verticaal wonen en sociale gelijkheid in een geürbaniseerde wereld exploreert. De winnaars van de multimediawedstrijd zijn te zien vanaf 18 april tot en met 22 juni in De Nieuwe Kerk Amsterdam, tijdens de World Press Photo tentoonstelling.
Informatie over de winnaars van de multimediawedstijd op worldpressphoto.org.

2014, Interactive Documentary, 1st prize, Gerry Flahive
A Short History of the Highrise

Meesterwerk in De Nieuwe Kerk groot succes: 28.000 bezoekers voor In Memory of George Dyer van Francis Bacon

De derde expositie in de serie Meesterwerk is op zondag 30 maart 2014 afgesloten met in totaal 28.017 bezoekers en gasten.

Lees meer

In Memory of George Dyer, 1971, triptiek van Francis Bacon
Olieverf op doek, elk paneel 198 x 147,5 cm
Fondation Beyeler, Riehen/Basel, Beyeler collection
Foto: Peter Schibli, Basel
© The estate of Francis Bacon, c/o Pictoright Amsterdam 2014

Tentoonstellingsprogramma
De Nieuwe Kerk 2013

Gesloten7 april - 17 april 2014
World Press Photo18 april – 22 juni 2014
De Nieuwe Kerk
Reis in de tijd
28 juni – 14 september 2014
Gesloten15 september – 24 oktober 2014
Magisch Afrika
(titel onder voorbehoud)
25 oktober – februari 2015

Museumspel van de BankGiro Loterij

De Nieuwe Kerk organiseert zonder structurele overheidssubsidie tentoonstellingen en evenementen. Onze inkomsten komen uit kaartverkoop, sponsoring, Vriendendonaties en winkelverkoop. De BankGiro Loterij is een gulle gever voor De Nieuwe Kerk.

De duizenden deelnemers aan de loterijen zijn we dus veel dank verschuldigd. Wilt u ook meedoen? Wij maken het u makkelijk. Bij de kassa van De Nieuwe Kerk krijgt u bij aankoop van een entreekaart een Museumspel van de BankGiro Loterij.

Door mee te spelen maakt u natuurlijk kans op mooie prijzen, maar ondersteunt u ook De Nieuwe Kerk. Van elk verkocht lot komt 50% ten goede aan De Nieuwe Kerk.

Wilt u online meespelen? Klik dan op de afbeelding hieronder.

Download nu de app voor de iPhone over De Nieuwe Kerk

Deze app biedt een rijk geïllustreerde introductie tot de geschiedenis van de kerk en laat enkele hoogtepunten van het interieur zien: het hoofdorgel, de preekstoel, het koorhek en een aantal gebrandschilderde herdenkingsramen. Ook worden de monumenten ter ere van enkele Nederlandse zeehelden besproken, vooral het graf van Michiel de Ruyter. Tenslotte vertelt deze app over de sterke band tussen De Nieuwe Kerk en het Koninklijk Huis. Alle vorstelijke inhuldigingen zijn in deze kerk voltrokken en ook het huwelijk tussen kroonprins Willem-Alexander en Máxima Zorreguieta heeft hier plaatsgevonden.

Laat deze app je inspireren en breng een bezoek aan een van de tentoonstellingen of de kerk zelf om deze historische locatie volledig tot leven te brengen!

Download de app nu vanaf de App Store op je iPhone
(zoek op: DNK NL)

Stichting Vrienden van De Nieuwe Kerk

De Stichting De Nieuwe Kerk organiseert tentoonstellingen, lezingen, concerten en manifestaties. Dit alles wordt mogelijk gemaakt mede dankzij de steun van de Vrienden van De Nieuwe Kerk.

Voor meer informatie en aanmelden klik hier.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van alle activiteiten in De Nieuwe Kerk? Meld u dan hier aan.

Rondleidingen

Boek een rondleiding in De Nieuwe Kerk

Er zijn professionele rondleiders beschikbaar (Nederlands, Frans, Duits, Engels en Italiaans). U kunt rondleidingen boeken over de architectuur en de geschiedenis van het gebouw, maar ook over de tentoonstelling (alleen oktober- februari). Kosten € 90 per rondleiding (exclusief toegang tentoonstelling), max. 15 personen per rondleider. Groepsbezoeken met of zonder eigen gids zijn welkom na aanmelding.

Boeking/aanmelding via 020 626 81 68 of rondleidingen@nieuwekerk.nl.

Boek nu een overnachting in Amsterdam bij Accor Hotels.


x

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en wij zullen u op de hoogte blijven houden. Niet alleen van de tentoonstellingen, maar ook van alle andere activiteiten in de De Nieuwe Kerk Amsterdam.

x