© Foto Janiek Dam

World Press Photo 2018

World Press Photo 2018 in De Nieuwe Kerk Amsterdam: de wereldpremiere van de lange wereldtour van de expositie van de internationale persfotowedstrijd. Je ziet ruim 160 indrukwekkende persfoto’s van 42 fotografen uit 22 landen. Nederland is dit jaar ruim vertegenwoordigd met foto’s van Jasper Doest, Carla Kogelman en Kadir van Lohuizen. Ook ziet u de winnende producties in de Digital Storytelling Contest.

Enkele genomineerden

Venezuela Crisis © Ronaldo Schemidt
Flying Fish in Motion © Michael Patrick O'Neill
Flying Fish in Motion
© Michael Patrick O’Neill
Warriors Who Once Feared Elephants Now Protect Them 1 © Ami Vitale
Warriors Who Once Feared Elephants Now Protect Them 1
© Ami Vitale
Not My Verdict © Richard Tsong-Taatarii
Not My Verdict
© Richard Tsong-Taatarii

Nieuw dit jaar zijn de nominaties, 60 in totaal. Tijdens de Award Show op donderdag 12 april is bekend gemaakt welke prijs de genomineerde beelden hebben gewonnen in de verschillende categorieën. Ook is toen de grote prijs uitgereikt, de Foto van het Jaar. Dat is dit jaar de zestigste sinds het begin van de wedstijd in 1955. Een groot overzicht met alle jaarwinnaars ziet u op een grote fotowand. Een preview van de foto’s is te zien op de World Press Photo website.

De audiotour is inbegrepen in de ticketprijs. Die is bijzonder, want twintig winnende fotografen en visuele journalisten nemen u mee achter de schermen en vertellen hun persoonlijke verhaal met het hoe en waarom van hun winnende foto(’s).

De Nieuwe Kerk Amsterdam ontvangt bijdrages van founder BankGiro Loterij en sponsoren Deloitte, McKinsey en Simmons&Simmons. World Press Photo ontvangt een bijdrage  van de Nationale Postcode Loterij en wereldwijde sponsoring door Canon. De tentoonstelling in Amsterdam wordt gesponsord door Delta Lloyd.