PEOPLE STORIES Finding Freedom in the Water ©Anna Boyiazis

Wereldpremière World Press Photo 2018 vanaf 14 april in De Nieuwe Kerk

Op zaterdag 14 april gaat in De Nieuwe Kerk Amsterdam World Press Photo 2018 open voor het publiek. Het is de première van de lange wereldtour van de expositie van de internationale persfotowedstrijd. De tentoonstelling bevat ruim 160 indrukwekkende persfoto’s van 42 fotografen uit 22 landen, onder wie drie uit Nederland: Jasper Doest, Carla Kogelman en Kadir van Lohuizen.

Bekendmaking winnaars
Nieuw dit jaar is dat er genomineerden zijn bekendgemaakt voor de acht categorieën in de fotowedstijd, de vier categorieën in de Digital Storytelling Contest en de grote prijs, die voor de Foto van het Jaar. Tijdens de Award Show op donderdag 12 april worden alle prijswinnaars bekend. De genomineerden zullen allemaal te zien zijn in de tentoonstelling, evenals alle jaarwinnaars vanaf het begin van de wedstijd in 1955, op een grote overzichtswand. World Press Photo 2018 is dagelijks te zien tot en met zondag 22 juli 2018, van 10 tot 18 uur. Gesloten op 27 april, 3 en 4 mei.

Digital Storytelling Contest
Hoe verhalen geregistreerd worden en hoe we ze tot ons nemen, is door digitale technologieën en internet sterk veranderd. De World Press Photo Digital Storytelling Contest beloont de beste vormen van visuele journalistiek die met digitale middelen zijn gemaakt. Ze zijn in de tentoonstelling te zien op touchscreens en grote schermen.

Audiotour
Dit jaar nemen fotografen en visueel journalisten de bezoeker opnieuw mee achter de schermen en vertellen hun persoonlijke verhaal met het hoe en waarom van hun winnende foto(’s). De audiotour is inbegrepen in de ticketprijs.

De Nieuwe Kerk Amsterdam wordt mogelijk gemaakt door founder BankGiro Loterij en sponsoren Deloitte, McKinsey en Simmons&Simmons. World Press Photo ontvangt een bijdrage  van de Nationale Postcode Loterij en wereldwijde sponsoring door Canon. De tentoonstelling in Amsterdam wordt gesponsord door Delta Lloyd.

Noot voor de redactie:
De complete selectie van de beelden is te zien op worldpressphoto.org, waar in het Media Center downloadbare beelden zijn te vinden. Ze zijn bedoeld voor (eenmalige) publicatie in print of online (tijdelijk), en mogen enkel worden gebruikt ter illustratie voor Stichting World Press Photo en/of de World Press Photo-fototentoonstelling. Wij ontvangen graag een bewijsexemplaar van de publicatie. Het is niet toegestaan de beelden te verkopen of te gebruiken voor andere doeleinden.

De Nieuwe Kerk
Afdeling Communicatie, Educatie & Marketing
Martijn van Schieveen
nieuwekerk.nl/pers/