Foto Janiek Dam

World Press Photo Exhibition 2020

De wereldpremière van World Press Photo 2020, de grote jaarlijkse internationale persfotowedstrijd, is traditioneel in De Nieuwe Kerk Amsterdam. Alle ruim 150 bekroonde beelden en video’s kun je zien, inclusief de prachtige World Press Photo of the Year en de World Press Photo Story of the Year (zie onder). En natuurlijk veel indrukwekkende foto’s in de categorieën Nieuws, Portretten, Sport, Natuur en Milieu en de winnende films van de Digital Storytelling Contest. Dit jaar met extra veel persoonlijke ruimte en een uitgebreid pakket corona-aanpassingen voor jouw veiligheid en die van andere bezoekers. Om een rustige, veilige 1-op-1 ervaring met de winnende foto’s te hebben.

Tickets uitsluitend online verkrijgbaar
Om fysiek contact aan de kassa te vermijden zijn tickets voor World Press Photo 2020 uitsluitend online hier verkrijgbaar.

Vragen over uw e-ticket? Neem contact op via shop@nieuwekerk.nl of telefonisch via 020-6268168.

Audiotour
Ook dit jaar vertellen fotografen en visueel journalisten in de audiotour hun persoonlijke verhaal van de winnende beelden. Deze audiotour is inbegrepen in de ticketprijs en beschikbaar in de app. Download die vlak voor je bezoek en neem voor je eigen comfort een headset of oortjes mee.

Foto Janiek Dam

Corona-maatregelen, oa:

• Speciale eenrichtings-looproute
  • Gemarkeerde 1,5 meter kijkvakken en ‘passeerstraat’
  • Desinfectie zuilen
  • Meeneemstoeltjes i.p.v. vaste banken

Kijk hier voor de volledige lijst met maatregelen.

World Press Photo of the Year: Straight Voice © Yasuyoshi Chiba, Japan, Agence France-Presse. De foto toont een jonge man, verlicht door mobiele telefoons, die protestgedichten voordraagt in verduisterd Khartoum (Soedan).
World Press Photo Story of the Year: Kho, the Genesis of a Revolt, Romain Laurendeau, France. Jongeren organiseren de grootste protestbeweging in Algerije in decennia.
Cheering the Goal © Silvia Izquierdo, Peru, Associated Press
Black Drag Magic – Portrait of a Drag Artist and Activist © Lee-Ann Olwage, South Africa
Nicolas Asfouri (Denmark) Agence France-Presse | Hong Kong Unrest.
Een vrouw houdt een paraplu vast (een symbool van protest) tijdens demonstraties in het Causeway Bay district van Hong Kong, op de dag dat politie voor het eerst met scherp schiet op protestanten, Hong Kong | 01.10.2019. General News (Stories)