Akashinga - the Brave Ones © Brent Stirton, Getty Images

World Press Photo 2019

Vanaf 13 april te zien in De Nieuwe Kerk: de wereldpremière van World Press Photo 2019, de bekende internationale persfotowedstrijd. Zoals gewoonlijk zijn alle ruim 150 bekroonde beelden en video’s te zien, de winnende foto van het jaar en, nu voor het eerst, het verhaal van het jaar. Ook zal er werk van twee Nederlandse fotografen te zien zijn, Jasper Doest met Flamingo Socks en Pieter ten Hoopen met zijn fotoverhaal De migrantenkaravaan. Alle prijswinnaars worden bekendgemaakt tijdens de Awards Show op donderdag 11 april. Vanaf zaterdag 13 april tot en met zondag 7 juli 2019 is World Press Photo 2019 dagelijks te zien van 10 tot 18 uur. Gesloten op 19 en 27 april, 3, 4 en 5 mei.

Tickets nu online verkrijgbaar
Tickets voor World Press Photo 2019 zijn hier online verkrijgbaar op onze website.

Nieuw dit jaar
De tentoonstelling in De Nieuwe Kerk krijgt een geheel nieuw, museaal ontwerp. Een nieuw element is World Press Photo Originals, waar een selectie van originele, vaak gesigneerde foto’s uit het verleden van World Press Photo gepresenteerd wordt. Ook de rijke geschiedenis en impact van de stichting World Press Photo krijgen aandacht en bij Photo of the Day kan jij je eigen favoriete foto selecteren. De publieksfavoriet wordt iedere dag getoond.

Flamingo Socks © Jasper Doest

Audiotour
Ook dit jaar vertellen fotografen en visueel journalisten in de audiotour hun persoonlijke verhaal met het hoe en waarom van hun winnende beelden. Deze audiotour is inbegrepen in de ticketprijs.

Almajiri Boy, © Marco Gualazzini, Contrasto