©

Spoedcursus Surinaamse Muziek

SPOEDCURSUS SURINAAMSE MUZIEK

Tickets: € 19,50 en hier online verkrijgbaar. Niet geldig i.c.m. Museumkaart, BankGiro Loterij VIP-kaart of anders actie. E-tickets only, vol = vol!

Bij een tentoonstelling over Suriname mag muziek niet ontbreken. Diederik Samwel, auteur van het boek Sranan Gowtu en nog vijf andere boeken over Suriname, geeft op zondag 1 maart een stoomcursus Surinaamse muziek. Daarin vertelt hij hoe in een klein land een bloeiende muziekcultuur is ontstaan waarin invloeden uit alle windstreken doorklinken. Gaandeweg onderbouwt hij de stelling van onderzoekers van de Amerikaanse Harvard University die Surinaamse kaseko beschouwen als het best bewaarde geheim uit de internationale muziekgeschiedenis.

Samwel krijgt tijdens zijn inleiding muzikale ondersteuning van zanger en entertainer Edgar Burgos, al ruim dertig jaar frontman van Trafassi, bekend van de klassieker Wasmasjien. Wegens groot succes van dit evenement op 15 december hebben we het speciaal nog een keer voor de laatste dag! Een knallende afsluiter!

Dit programma is onderdeel van het avondarrangement, tickets via de webshop.