Foto Evert Elzinga

Reis in de tijd

Op zaterdag 13 juli gaan de deuren van De Nieuwe Kerk Amsterdam open voor een bijzondere editie van de jaarlijkse zomerpresentatie Reis in de tijd.

Stap terug in de geschiedenis van de beroemde middeleeuwse kerk aan de Dam en ontdekken zelf de grootse historische momenten die er hebben plaatsgevonden in de Nederlandse en Amsterdamse geschiedenis. Het hele jaar door zijn er tentoonstellingen in De Nieuwe Kerk, maar tijdens de zomerattractie wordt de hele kerk, in alle pracht en praal, geopend voor het publiek. Daarbij worden ook bijzondere plekken toegankelijk gemaakt, zoals de Kerkmeesterskamer en de ruimte achter het grootste historische orgel van Nederland. Met video’s, projecties, audiotour en elke dag orgelconcerten is straks zeshonderd jaar geschiedenis indringend te beleven. Een reis langs middeleeuwse geheimen, de Beeldenstorm, koninklijke ceremonies, vrijgevochten stedelingen en de Hollandse admiraals die hier begraven liggen.

Tickets
Tickets voor Reis in de tijd zijn hier verkrijgbaar op onze website. De tentoonstelling is t/m 14 september 2019 te zien, De Nieuwe Kerk is gesloten op 6 september 2019.

Foto: Evert Elzinga

Elke dag livemuziek
Net als in de zeventiende eeuw bieden we bezoekers dagelijks orgelconcerten van 12 tot 12.30 uur op het majestueuze hoofdorgel. Behalve op dinsdag, dan spelen de organisten van 17 tot 18 uur. Een bijzonder extra programmaonderdeel is dit jaar een kijkje achter het orgel. Iedere vrijdagmiddag worden bezoekers na het concert uitgenodigd om onder begeleiding de ruimte achter het orgel te bekijken. Ook nieuw dit jaar zijn de speciale Rainbow Concerts tijdens de Pride Amsterdam op zaterdag 27 en maandag 29 juli met muziek van onder meer Corelli, Händel, Lully en Saint-Saëns.

Foto: Evert Elzinga