Reis in de tijd

Foto Evert Elzinga

Reis in de tijd. History & Royalty is een bijzondere tijdervaring. Zap door de geschiedenis van Amsterdam en van de Oranjes. Beleef van dichtbij de belangrijkste historische gebeurtenissen die in De Nieuwe Kerk plaatsvonden.

Zeshonderd jaar geschiedenis kunt u indringend herbeleven, reizend langs de grootste Hollandse zeehelden en de ceremonies van onze koningen en koninginnen; langs middeleeuwse geheimen, koninklijke tradities en vrijgevochten stedelingen. Langs katholieke devotie en de Beeldenstorm. Langs de kruisridder en de VOC-koopman die er begraven zijn.

Met zes video walls, lichtprojecties, audioguide, wifi-fotoshoot en hemelse klanken op het grootste historische orgel van Nederland. Klik hier voor het programma van de orgelconcerten en orgelbespelingen tijdens Reis in de Tijd van 14 juli t/m 27 augustus 2017.

Koninklijke kerk

• Koperen koorhek, decor van inhuldigingen van alle staatshoofden en de huwelijksplechtigheid (2002) van prins Willem-Alexander en Máxima.
  • Kerkmeesterskamer, ‘royal suite’ voor bezoek van de koning en koningin, buitenlandse staatshoofden en andere prominenten, zoals de Dalai Lama
  • Gebrandschilderde ramen
  • Wapentableau met 72 wapens van voormalige bezittingen van het Huis van Oranje-Nassau

Middeleeuwse kerk