© Evert Elzinga

Orgelconcert door Henk Verhoef

Kom luisteren naar het Schonat-Hagerbeer-orgel (hoofdorgel), het belangrijkste zeventiende-eeuwse orgel in Nederland. Het concert wordt gegeven door huisorganist Henk Verhoef.

P R O G R A M M A

Dietrich Buxtehude, 1637–1707
Preludium in g, buxwv 150

Heinrich Scheidemann, 1596–1663
Magnificat op de zesde toon (4 verzen)

Johann Ludwig Krebs, 1713–1780
Ach Gott, erhör mein Seufzen
Zeuch ein zu deinen Toren
Von Gott will ich nicht lassen

Baldassare Galuppi, 1706–1785
Sonate in d
Andante · Allegro · Largo · Allegro e spiritoso

Johann Sebastian Bach, 1685–1750
Allein Gott in der Höh’ sei Ehr’, bwv 663
Preludium en fuga in G, bwv 541

H E N K  V E R H O E F

Henk Verhoef studeerde in Amsterdam en Parijs. Hij werd prijswinnaar bij verscheidene concoursen, en geeft vele concer-ten in en buiten Nederland. Hij is organist en beiaardier van de Vrije Universiteit, docent aan de Nederlandse Beiaardschool te Amersfoort en beiaardier van Woerden en Monnickendam. Voor de Stichting Nederlandse Orgelmonografieën redigeerde hij monografieën over de Nieuwe Kerk, het Garrels-orgel van Purmerend en het oude orgel van de Utrechtse Nicolaikerk. Als adviseur is hij betrokken bij de restauratie van historische orgels, momenteel onder andere bij het Duyschot-orgel in Den Haag. Hij is organist van de Nieuwe Kerk.

De volgende orgelconcerten in de Nieuwe Kerk:
di 18 augustus, 17.30-18.30 u., Bernard Winsemius
di 25 augustus, 17.30-18.30 u., Henk Verhoef

Tickets: 10 euro (non refundable), hier verkrijgbaar.