©Foto Petra en Erik Hesmerg

OPEN

Vanaf maandag 9 maart tot en met woensdag 8 april heb je de kans om De Nieuwe Kerk Amsterdam in volle glorie te zien. Voor eventjes zonder tentoonstelling, ‘gewoon’ als kerkgebouw waar eeuwenlang werd gepreekt, getrouwd, herdacht en gevierd.

Tickets binnenkort verkrijgbaar
Binnenkort online verkrijgbaar. Hou de website in de gaten voor meer informatie.

Interieur De Nieuwe Kerk, ©Foto Petra en Erik Hesmerg

Ontdek alles over De Nieuwe Kerk
Beleef de beroemde Nieuwe Kerk (1408), de Amsterdamse kerk met een koninklijke functie. Met het prachtige monumentale interieur zoals dat al eeuwenlang bestaat. Ontdek de middeleeuwse elementen: fresco’s, engelen, grafstenen. In de 17e eeuw zijn monumentale onderdelen toegevoegd. Neem het beroemde koperen koorhek, waarvoor de huwelijksinzegening van prins Willem-Alexander en prinses Máxima en zijn inhuldiging als koning plaatsvonden, en de enorme tempel-achtige preekstoel. Het koorhek en de preekstoel zijn meesterwerken van respectievelijk Johannes Lutma en Albert Vinckenbrink, vrienden van Rembrandt. Een andere Hollandse Meester, Gerrit Jansz. van Bronckhorst, beschilderde een aantal van de prachtige gebrandschilderde ramen en het enorme orgel. Het is het grootste historische orgel van Nederland, naar een ontwerp van Jacob van Campen. Niet te missen zijn de grafmonumenten van Michiel de Ruyter en andere zeevaarders. En dan zijn er óók nog de Nederlandse schrijvers die hier met gedenkstenen geëerd worden.

Voor even de kans!
Een ticket is inclusief audioset met Engelentour.