Hoe vind je de rebel in jezelf?

Gandhi, King en Mandela zijn iconische verzetshelden. Gedreven door overtuiging veranderen zij de loop van de geschiedenis. Hierbij zijn zij bereid zichzelf op het spel te zetten. Bovendien weten zij een hoopvol en bereikbaar toekomstperspectief te schetsen waardoor velen de kracht vinden om zelf in beweging te komen.

Eugene Sutorius en Dylan Vianen zijn beide initiatiefnemer van De Bildung Academie

Hoe werkt rebellie eigenlijk in onszelf? Wat betekent het om te handelen vanuit een persoonlijke overtuiging, vaak tegen dominant gezag en machtsstructuren in? Over welke (retorische) wapens beschikt de verzetsheld? En wat kunnen we van hen leren als we in de wereld van vandaag zelf een verandering willen bewerkstelligen? Samen met u gaan Em. prof. mr. Eugene Sutorius en de jonge filosoof Dylan Vianen op interactieve wijze aan de slag met deze vragen.

Meld je nu gratis aan!
Stuur voor 1 december een mail naar avondbildung@debildungacademie.nl onder vermelding van: aanmelding_<jouw-naam>_rebel-in-jezelf. Of klik hier voor meer informatie en aanmelden via het ‘aanmeldveld’.

Deze bijeenkomst is een samenwerking van Universiteit voor Humanistiek & De Bildung Academie. De Universiteit voor Humanistiek biedt multidisciplinair bachelor en master onderwijs aan op het gebied van zingeving en humanisering.

De Bildung Academie biedt vanaf dit jaar het avondprogramma Avondbildung: Een wereld van verschil aan. Bildungsonderwijs voor mensen van verschillende leeftijden. Het doel? Nieuwe inzichten verwerven om jezelf beter te kunnen bewegen door een wereld die continu verandert.