Hindustáni Folk Music Concert in De Nieuwe Kerk!

In het kader van De Grote Suriname Tentoonstelling organiseert de Nieuwe kerk in Amsterdam op zondag 19 januari 2020 van 14.00 – 16.00 uur het Hindustáni Folk Music Concert. Dit concert komt tot stand in samenwerking met Prem Radhakishun en Rabin Baldewsingh.

De Brits-Indische immigranten die vanaf 1873 naar Suriname kwamen om als contractarbeiders op de vrijgekomen plantages te werken, brachten niet alleen hun voedsel, kleding en religie naar Suriname, maar ook hun specifieke culturele uitingen, zoals muziek, dans en zang. Deze culturele uitingen hebben de verzamelnaam Sarnámi Lokgit gekregen, waarvan de belangrijkste muzikale uiting de Baithak Gáná muziek is. De Hindustánis die naar Nederland zijn gekomen hebben deze muziek meegenomen en doen het hier verder voortleven, waardoor het thans onderdeel is van de Nederlandse Culturele Canon.

Op dit bijzondere Hindustáni Folk Music Concert treden enkele Haagse, Rotterdamse en Amsterdamse topartiesten op, zoals Dewindersingh Sewnath, Ashvita Bisai, Soender &  Kishan Hira. Extra attractie is de wervelende Londá ke Nác van danseres Tina!

Rabin Baldewsingh zal de muziek, liederen en dans vanuit een historisch en cultureel perspectief duiden. Hij neemt ook de presentatie voor zijn rekening.

Voor en na het concert kan de fascinerende Grote Suriname Tentoonstelling worden bezocht. Inmiddels hebben 100.000 mensen deze bijzondere tentoonstelling bezocht!

Toegang is gratis met een geldig entreebewijs voor De Grote Suriname-tentoonstelling. Tickets zijn te koop via nieuwekerk.nl

Het wordt een onvergetelijke middag!