Exclusief Vriendenconcert History and Royalty door Henk Verhoef

Kom luisteren naar het Schonat-Hagerbeer-orgel (hoofdorgel), het belangrijkste zeventiende-eeuwse orgel in Nederland. Speciaal voor de tentoonstelling History and Royalty wordt het orgel extra vaak bespeeld. Het concert wordt gegeven door huisorganist Henk Verhoef.

Als Vriend van De Nieuwe Kerk kunt u hier tickets reserveren voor dit concert.

Henk Verhoef studeerde in Amsterdam en Parijs. Hij werd prijswinnaar bij verscheidene concoursen, en geeft vele concer-ten in en buiten Nederland. Hij is organist en beiaardier van de Vrije Universiteit, organist van de Amsterdamse Oosterkerk en beiaardier van Woerden en Monnickendam. Voor de Stichting Nederlandse Orgelmonografieën redigeerde hij monografieën over de Nieuwe Kerk, het Garrels-orgel van Purmerend en het oude orgel van de Utrechtse Nicolaikerk. Als adviseur is hij betrokken bij de restauratie van historische orgels, momenteel onder andere bij het Bätz-orgel in Edam. Hij is organist van de Nieuwe Kerk.

Dit concert is exclusief voor Vrienden van De Nieuwe Kerk. Word Vriend!