Exclusief Vriendenconcert History and Royalty door Henk Verhoef

Kom luisteren naar het Schonat-Hagerbeer-orgel (hoofdorgel), het belangrijkste zeventiende-eeuwse orgel in Nederland. Speciaal voor de tentoonstelling History and Royalty wordt het orgel extra vaak bespeeld. Het concert wordt gegeven door huisorganist Henk Verhoef.

Als Vriend van De Nieuwe Kerk kunt u hier tickets reserveren voor dit concert.

Henk Verhoef studeerde in Amsterdam en Parijs. Hij werd prijswinnaar bij verscheidene concoursen, en geeft vele concer-ten in en buiten Nederland. Hij is organist en beiaardier van de Vrije Universiteit, organist van de Amsterdamse Oosterkerk en beiaardier van Woerden en Monnickendam. Voor de Stichting Nederlandse Orgelmonografieën redigeerde hij monografieën over de Nieuwe Kerk, het Garrels-orgel van Purmerend en het oude orgel van de Utrechtse Nicolaikerk. Als adviseur is hij betrokken bij de restauratie van historische orgels, momenteel onder andere bij het Bätz-orgel in Edam. Hij is organist van de Nieuwe Kerk.

P R O G R A M M A  V R I E N D E N C O N C E R T

dinsdag 15 december 2020, 17.30 uur

H E N K   V E R H O E F

Dietrich Buxtehude, 1637–1707
Preludium in D
Nun komm’ der Heiden Heiland

Anthoni van Noordt, ca. 1619–1675
Psalm 2, 3 verzen

Felix Mendelssohn-Bartholdy, 1809–1847
Andante met variaties in D

Antoine Lefébure-Wely, 1756-1831
Fugue pour le jour de Noël
Air ‘Te bien aimer ma Zélie’ (Plantade)
Noël Suisse, fugue et variation

Marius Monnikendam, 1896–1977
Pastorale
Toccata

Johann Sebastian Bach, 1685–1750
Nun komm’ der Heiden Heiland, bwv 659
Preludium en fuga in G, bwv 550

Dit concert is exclusief voor Vrienden van De Nieuwe Kerk. Word Vriend!