Detail uit El Greco, Pentecostés © Photographic Archive. Museo Nacional del Prado. Madrid

El Greco de Toledo

Vrijdag 17 maart 2017 – 20 uur, deuren geopend vanaf 19 uur

Eric Vaarzon Morel, flamencogitaar
Oene van Geel, viool
Eline Welle, mezzo-sopraan
Raquel Ortega, flamencodanseres
Yvonne Zonderop, inleiding

Speciaal avondconcert van gitaarvirtuoos en componist Eric Vaarzon Morel met highlights uit zijn unieke flamenco-opera El Greco de Toledo!

Voorafgaand én na afloop van het concert is uiteraard ook het Meesterwerk 2017 te bezichtigen. De deuren van De Nieuwe Kerk zijn deze avond vanaf 19 uur geopend.
Aparte kaartverkoop à €12,50 aan de kassa van De Nieuwe Kerk (Museumkaart niet geldig).

***** van De Volkskrant:  “Dat Eric Vaarzon Morel een fantastische flamencogitarist is, wisten we allang, maar met deze opera maakt hij bovendien veel indruk als componist en arrangeur. Ook heeft hij een scherpe neus voor talent en hoe dat kan schitteren. Het contrasteren van stemmen uit de flamenco en de klassieke muziek is een geweldige vondst (…). Het verwerken van jazzinvloeden in de flamenco is al vaker gedaan, maar niet vaak zo overtuigend als nu.”