©

Het Elisabeth Samson Event door Cynthia McLeod

Benefietavond voor de restauratie van het Elisabeth Samson Huis aan de Wagenwegstraat 22 in Paramaribo, georganiseerd door Cynthia McLeod namens Stichting Elisabeth Samson Huis, en De Nieuwe Kerk. Met uw ticket voor dit avondarrangement met lezing en theater steunt u de restauratie van het pand.

Het huis waar Elisabeth Samson ooit heeft gewoond, verkeert in deplorabele staat. Zij kan als rolmodel een belangrijke functie vervullen. Ondanks alle tegenstand die Elisabeth als zwarte vrouw ondervond, heeft zij zich met verve staande gehouden. Zelfs in de piektijd van de slavernij, wist zij uit te groeien tot de rijkste vrouw in Suriname, en werd zij daarmee de eerste zwarte miljonaire van het Amerikaanse continent. Vandaar dat de ‘Stichting Elisabeth Samson Huis ‘het als haar missie ziet, om de materiële en immateriële nalatenschap van Elisabeth Samson te behouden voor de komende generaties van inwoners van Suriname en daarbuiten. Onlangs is het de Stichting gelukt om een officieel bod te doen voor de aankoop van het huis, en wordt het huis verkocht aan de Stichting Elisabeth Samson Huis. Met dit evenement steunt u de restauratie van het monumentale pand in Paramaribo, zodat het behouden kan blijven voor komende generaties van inwoners van Suriname en daarbuiten.

Cynthia McLeod, voorzitter van de Stichting, geeft een inspirerende lezing over Elisabeth Samson en haar plannen voor het huis. Verder zal het programma bestaan uit verschillende verrassingen…

Programma
17 uur             Deur open
17.15 uur        Start programma
19.30 uur       Einde programma, borrel in ’t Nieuwe Kafé
20.30 uur      Einde avond

Meer informatie over dit project vindt u op www.elisabethsamsonhuis.com.