Foto: Evert Elzinga

Familieprogramma

Familieateliers

Tijdens het familieatelier krijg je eerst een rondleiding door de tentoonstelling onder begeleiding van docent en kunstenaar Laurence Aëgerter. Samen reizen jullie door Suriname en maken jullie kennis met het land, de cultuurgeschiedenis en de bewoners.

Jullie verdiepen je in de flora en fauna van Suriname en gaan op zoek naar de exotische planten en insecten van Suriname. Geïnspireerd door de botanische tekeningen van Maria Sybilla Merian ontwerp je een eigen Surinaamse bloem of plant en het insect die deze plant graag opeet, volledig naar je eigen fantasie en met diverse materialen.

Bij de familieateliers is iedereen welkom, kleine kinderen, grote kinderen, jong en oud.

Wanneer?

Zaterdag 12 oktober, zondag 27 oktober, 3 en 24 november, 1 en 8 december, 5 en 12 januari

Aanvang 14 uur, duur workshop ca. 2 uur. De ateliers zijn geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Aanmelden noodzakelijk, er is een beperkt aantal plaatsen.

Aanmelden:

Voor meer informatie en aanmelden: kinderateliers@nieuwekerk.nl of via het secretariaat van De Nieuwe Kerk, tel. 020 626 81 68.

Prijs: Kinderen t/m 11 jaar betalen geen entreeprijs voor de tentoonstelling. Zij betalen enkel €7,50 euro voor deelname aan het familieatelier. Voor ouders is deelname aan het atelier gratis, zij betalen enkel de entreeprijs voor de tentoonstelling.

Familietour

Speur met je familie door Suriname. Bij aanschaf van een kinderkaartje ontvang je een gratis speurtocht (vanaf 6 jaar). Aan de hand van vragen en opdrachten ontdek je de geschiedenis, natuur en bewoners van dit prachtige land.