Wikimedia

Oproep: duik de kast in voor MAISON AMSTERDAM

Wie heeft er een Mary Quant-minirok, jeans’ hotpants, een bijzondere sarong of dashiki?

Mode is van en voor iedereen! Daarom zoeken we specifieke kledingstukken, die in de tentoonstelling te zien zullen zijn, net als als vele iconische kledingstukken en werken van Nederlandse topontwerpers zoals Viktor & Rolf en Jan Taminiau! Stuur uiterlijk 15 mei een foto en omschrijving aan ons op. We zoeken:

1. Een iconische minirok van Mary Quant uit jaren zestig of zeventig.
  2. Een complete eighties look met jeans’ hotpants in de hoofdrol.
  3. Bijzondere sarongs en kebaya’s (van vóór 1960) van immigranten uit Nederlands-Indië/Indonesië.
  4. Kleurrijke dashiki van een festivalganger.

Klik hier voor een uitgebreide omschrijving van de kledingstukken die wij zoeken. Aan de kledingstukken moet een persoonlijk verhaal vastzitten, het liefst met een Amsterdams tintje. En we ontvangen ook graag een foto waarop het kledingstuk gedragen wordt.

Bijschriften: onderaan de pagina.

Hoe werkt het?

Stap 1: foto’s en verhalen insturen
Stuur enkele foto’s van het kledingstuk naar Maison.amsterdam@nieuwekerk.nl samen met een omschrijving van het persoonlijke verhaal en (als het kan) een foto waarop het kledingstuk gedragen wordt. Dat laatste geeft een absolute meerwaarde. De foto’s dienen de conditie – en in het geval van Mary Quant de echtheid – van  het kledingstuk goed weer te geven. Let goed op een duidelijk voor- en achteraanzicht en enkele details. Meedoen kan tot en met vrijdag 15 mei 2020. Kijk hier voor de voorwaarden.

Stap 2: digitaal oordeel en bekendmaking genomineerden
Experts en conservatoren van de tentoonstelling beoordelen na vrijdag 15 mei alle inzendingen en kiezen favorieten uit elke categorie. Deze genomineerde stukken worden eind mei bekendgemaakt via de online kanalen van De Nieuwe Kerk. Uiteraard worden de eigenaren van de genomineerde kledingstukken eerst persoonlijk per mail geïnformeerd.

Stap 3: fysieke beoordeling
Elke eigenaar wordt gevraagd om zijn of haar outfit – indien mogelijk – te laten zien aan de jury. Hiervoor wordt een speciale ochtend of middag georganiseerd in De Nieuwe Kerk; datum nader te bepalen. Daarna volgt de bekendmaking van de ‘winnende’ kledingstukken via de online kanalen van De Nieuwe Kerk.

Stap 4: prijzen voor de winnaars
De gekozen kledingstukken zijn vanaf zaterdag 19 september 2020 te zien in De Nieuwe Kerk Amsterdam. De eigenaars worden uitgenodigd voor de exclusieve vip-opening van MAISON AMSTERDAM op vrijdag 18 september.

Voorwaarden voor deelname
  • Het betreft een tijdelijke actie. De actie loopt van 15 april t/m 15 mei 2020;
  • Deelname aan deze actie staat open voor iedereen;
  • U mag in principe één keer een kledingstuk inzenden. U kunt maar in één categorie winnen;
  • Inzendingen zonder omschrijving en foto’s van het kledingstuk kunnen helaas niet in behandeling worden genomen;
  • De kleding moet in goede conditie zijn;
  • Bij inzending geeft u De Nieuwe Kerk toestemming om de ingezonden foto’s vrij te gebruiken;
  • De ingezonden foto’s van het kledingstuk moet uit uw eigen archief komen, waarbij u zelf de rechten van de foto bezit. Foto’s van openbare bronnen mogen niet ingezonden worden;
  • Wanneer u foto’s instuurt waarbij personen herkenbaar in beeld zijn, bent u zelf verantwoordelijk voor de naleving van het portretrecht. Let op dat wanneer personen herkenbaar in beeld zijn op de foto, u waar mogelijk, toestemming heeft gevraagd;
  • Wanneer uw kledingstuk wordt gekozen als winnaar, wordt het kledingstuk opgenomen in de tentoonstelling gedurende de looptijd van de tentoonstelling (19 september 2020 t/m 31 januari 2020);
  • Uw ingezonden gegevens worden niet voor andere doeleinde gebruikt dan de wedstrijd. Na afloop van de wedstrijd worden gegevens vernietigd;
  • De winnaar wordt persoonlijk op de hoogte gesteld via het opgegeven e-mailadres. De Nieuwe Kerk neemt contact op over de verdere afstemming over het ophalen/brengen van de objecten;
  • De prijzen zijn niet overdraagbaar en niet inwisselbaar voor geld.

Beeldbijschriften v.l.n.r.: Ontwerper Mary Quant geeft advies aan Nederlandse vrouw over minirok, 1967. Foto: Pictorial Press, Alamy Stock Photo; Damrak, Amsterdam (1983) Nederlands Fotomuseum / © Ed van der Elsken; Portret van een vrouw in sarong en kabaja met kind aan de hand, 1929. Foto: Dr. W.G.N. van der Sleen, Collectie Tropenmuseum; Man draagt Dashiki hemd. Foto: piqsels.com.