Een veilig bezoek

Toegang uitsluitend met e-tickets.
Heeft u vragen over het reserveren of over uw e-ticket? Onze receptie helpt u graag verder. De receptie is bereikbaar op 020-6268168.

Is De Nieuwe Kerk open?
Helaas is De Nieuwe Kerk tijdelijk gesloten. Vanwege de op dinsdag 12 januari aangescherpte corona-maatregelen moeten alle musea nog een aantal weken de deuren sluiten voor het publiek. Zo ook De Nieuwe Kerk Amsterdam. Wij vinden het bijzonder spijtig dat we jou nu niet kunnen verwelkomen, maar hopen de deuren weer te kunnen openen op of rond dinsdag 9 februari 2021. Op dit moment is het tijdelijk niet mogelijk om tickets te kopen. Houd onze website in de gaten voor meer informatie over wanneer de kaartverkoop weer van start kan gaan.

Wij bieden uiteraard graag de mogelijkheid om je bezoek te verplaatsen naar een later moment. Heb je al een ticket gekocht? Dan ontvang je van ons een e-mail.

Speciale corona-maatregelen in De Nieuwe Kerk:

• Gebruik een mondkapje (wettelijk verplicht per 1 december 2021)
  • Eenrichtingsverkeer, volg de aangegeven looproute
  • Desinfectiemiddelen aanwezig
  • Verkouden of koorts? Graag zien wij je later in goede gezondheid terug
  • Uitsluitend toegang met online ticket(s)
  • Toegang groepen: maximaal 4 personen of één huishouden
  • Cards only in de Museumshop
  • Audiotour app
  • Klapstoeltjes i.p.v. vaste banken
  • Zorg goed voor elkaar!

Moet ik een mondkapje dragen tijdens mijn bezoek?
Mondkapje verplicht. Per 1 december 2020 heeft de overheid het wettelijk verplicht gesteld om in publieke binnenruimten zoals musea een mondkapje te dragen. Ook in De Nieuwe Kerk Amsterdam is dat het geval. Bij het reserveren van je ticket accepteer je de Algemene voorwaarden van De Nieuwe Kerk Amsterdam en stem je in met deze verplichting. Op basis van deze maatregel kan de toegang tot het museum ontzegd worden. Voor de mensen die geen mondkapje bij zich hebben is er de mogelijkheid om aan de kassa een papieren mondkapje (€1,00) aan te schaffen.

Kan ik bij de kassa nog tickets kopen?
Nee, de tentoonstelling is alleen toegankelijk met een e-ticket, verkrijgbaar hier op onze website. Aan de kassa worden geen tickets verkocht. Klik hier voor meer informatie over e-tickets en timeslots.

Waar moet ik rekening mee houden wanneer ik De Nieuwe Kerk ga bezoeken?
Wij hebben verschillende maatregelen getroffen zodat iedereen de tentoonstelling veilig en prettig kan bezoeken. Ook is de looproute aangepast (eenrichtingsverkeer). Bij de ingang kun je je handen reinigen bij één van de automatische desinfectiezuilen.

Kan ik gebruikmaken van de audiotour?
Ja, de audiotour is inbegrepen bij een ticket. Audiodevices zijn beschikbaar en worden na gebruik grondig gereinigd. Via deze link is de audiotour op je smartphone/tablet te beluisteren. Neem daarvoor je eigen headset of oordopjes mee.

Is er een garderobe waar ik mijn jas kan ophangen?
Je kunt gebruik maken van selfservice lockers voor het opbergen van je spullen. Maar maak hier alleen gebruik van als het écht nodig is. Jassen mogen aangehouden worden in de tentoonstelling, (kleine) tassen mogen mee naar binnen. De lockers dien je na gebruik zelf schoon te maken, desinfectiemiddelen zijn aanwezig.

Kan ik gebruik maken van de toiletten in ’t Nieuwe Kafé?
Zolang de coronamaatregelen gelden, zijn toiletten in De Nieuwe Kerk uitsluitend te gebruiken na aanvraag bij een medewerker. Het gehandicaptentoilet is bereikbaar onder begeleiding van een medewerker.

Hoe kom ik bij De Nieuwe Kerk?
Bij De Nieuwe Kerk zijn twee parkeergarages op loopafstand, aan de Nieuwezijds Kolk en op het Beursplein. Ook is er voldoende fietsparkeergelegenheid in de bewaakte fietsenstalling bij op het Beursplein. Reizen per openbaar vervoer wordt afgeraden. Klik hier voor meer informatie.

Hoe neem ik contact met jullie op?
Staat jouw vraag hier niet tussen? Neem dan contact op met onze receptie via mail@nieuwekerk.nl of bel 020 626 81 68.