Veel gestelde vragen

Vragen over uw e-ticket?
Heeft u vragen over het reserveren of uw e-ticket? Onze receptie helpt u graag verder. De receptie is bereikbaar op 020-6268168.

Is De Nieuwe Kerk open?
De Nieuwe Kerk is geopend van dinsdag tot en met zondag. Nu te zien: de wereldpremière van World Press Photo Exhibition 2020. De tentoonstelling is alleen toegankelijk met een e-ticket voor een bepaalde datum en starttijd. Verder hebben wij bijzondere maatregelen getroffen, zodat iedereen een veilig en prettig bezoek aan De Nieuwe Kerk kan brengen.

Speciale corona-maatregelen:

• Verkouden of koorts? Graag zien wij je later in goede gezondheid terug
  • Uitsluitend toegang met online ticket(s)
  • Toegang groepen: alleen huishoudens 2–5 personen
  • Kijkvakken en ‘passeerstraat’ om veilig 1,5 meter afstand te houden
  • Eenrichtingsverkeer, volg de aangegeven looproute
  • Desinfectiemiddelen aanwezig
  • Cards only in de Museumshop
  • Audiotour app
  • Klapstoeltjes i.p.v. vaste banken
  • Zorg goed voor elkaar!

Download hier alvast de plattegrond ter voorbereiding van je bezoek.

Kan ik bij de kassa nog tickets kopen?
Nee, de tentoonstelling is alleen toegankelijk met een e-ticket, verkrijgbaar hier op onze website. Aan de kassa worden geen tickets verkocht. Klik hier voor meer informatie over e-tickets en timeslots.

Waar moet ik rekening mee houden wanneer ik De Nieuwe Kerk ga bezoeken?
Wij hebben verschillende maatregelen getroffen zodat iedereen de tentoonstelling veilig en prettig kan bezoeken. Ook is de looproute aangepast (eenrichtingsverkeer). Bij ieder fotopaneel is een 1,5 meter-markering, zodat je in alle rust de foto’s kunt bekijken. Bij de ingang kun je je handen reinigen bij één van de automatische desinfectiezuilen.

Kan ik gebruikmaken van de audiotour?
Ja, de audiotour is inbegrepen bij een ticket voor World Press Photo Exhibition 2020. Via deze link is de audiotour op je smartphone/tablet te beluisteren. Neem je eigen headset of oordopjes mee.

Heb je geen smartphone? Vraag dan in de tentoonstelling een van onze medewerkers om assistentie. Audiotours zijn beperkt beschikbaar op aanvraag. Deze worden na gebruik grondig gereinigd.

Is er een garderobe waar ik mijn jas kan ophangen?
Je kunt gebruik maken van selfservice lockers voor het opbergen van je spullen. Maar maak hier alleen gebruik van als het écht nodig is. Jassen mogen aangehouden worden in de tentoonstelling, (kleine) tassen mogen mee naar binnen. De lockers dien je na gebruik zelf schoon te maken, desinfectiemiddelen zijn aanwezig.

Kan ik gebruik maken van de toiletten in ’t Nieuwe Kafé?
Zolang de coronamaatregelen gelden, zijn toiletten in De Nieuwe Kerk uitsluitend te gebruiken na aanvraag bij een medewerker. Bekijk hier de plattegrond voor de locaties. Het gehandicaptentoilet is bereikbaar onder begeleiding van een medewerker.

Hoe kom ik bij De Nieuwe Kerk?
Bij De Nieuwe Kerk zijn twee parkeergarages op loopafstand, aan de Nieuwezijds Kolk en op het Beursplein. Ook is er voldoende fietsparkeergelegenheid in de bewaakte fietsenstalling bij op het Beursplein. Reizen per openbaar vervoer wordt afgeraden. Klik hier voor meer informatie.

Hoe neem ik contact met jullie op?
Staat jouw vraag hier niet tussen? Neem dan contact op met onze receptie via mail@nieuwekerk.nl of bel 020 626 81 68.