Passie voor perfectie

Islamitische kunst uit de Khalili Collecties

Dagelijks open van 10 tot 17 uur, op donderdag tot 22 uur
Publieksinformatie: +31 (0)20 638 69 09.

Foto: Jørgen Koopmanschap

’t Nieuwe Kafé

De keuken van ’t Nieuwe Kafé is op donderdag tot 19 uur geopend. Geniet van het Passie voor perfectie menu, voorafgaand aan de avonden met de smaakmakers. Reserveren via 020-6272830 of via kafe@nieuwe-kafe.nl

3 geloven op 1 kussen

Wereldgodsdiensten voor het Nederlandse basisonderwijs

Vanaf begin februari ontvangt De Nieuwe Kerk in Amsterdam gedurende een aantal maanden leerlingen van het basisonderwijs uit het hele land, in het kader van het nieuwe project 3 geloven op 1 kussen. In samenwerking met KlasseTV ontwikkelt De Nieuwe Kerk voor het Nederlandse basisonderwijs drie uitgebreide lespakketten rond de drie wereldreligies islam, jodendom en christendom. Het eerste pakket is nu gemaakt, het project gaat van start. Directe aanleiding is de actuele tentoonstelling in De Nieuwe Kerk over de islam, Passie voor perfectie. Islamitische Kunst uit de Khalili Collecties.

Lees meer

Foto: Evert Elzinga

App voor de iPhone over de tentoonstelling Passie voor Perfectie

De app geeft een introductie op verschillende hoogtepunten uit de tentoonstelling. Neem een kijkje achter de schermen met de vormgever van de tentoonstelling Siebe Tettero of luister naar Prof. Nasser D. Khalili terwijl hij gepassioneerd spreekt over zijn collectie.

Download de app (Engelstalig) nu vanaf de App Store op je iPhone
(zoek op: DNK Khalili)

Verborgen Collecties

Bekijk nu de sneak preview van de documentaire Verborgen Collecties gemaakt door de AVRO en te zien in de tentoonstelling Passie voor Perfectie.

Passie voor Perfectie

Islamitische kunst uit de Khalili Collecties

In de winter van 2010/2011 laat De Nieuwe Kerk in Amsterdam hoogtepunten zien van een van de beroemdste verzamelingen islamitische kunst ter wereld. Passie voor perfectie toont bijna 500 meesterwerken uit de collectie van professor Nasser D. Khalili. Van 11 december 2010 tot en met 17 april 2011 schitteren rijk versierde manuscripten en korans, schilderijen, textiel, goud, juwelen, keramiek, glaswerk, lak- metaal- en houtsnijwerk in De Nieuwe Kerk in Amsterdam.

Lees meer

Voor meer informatie:

De Nieuwe Kerk Amsterdam

Communicatie, Educatie & Marketing
Martijn van Schieveen en Kim van Niftrik
020 626 81 68