600 jaar De Nieuwe Kerk

Bezoekadres De Nieuwe Kerk, Dam, Amsterdam
Openingstijden mei – juli 2010

Alle dagen van 10.00 tot 17.00 uur
Op donderdag tot 20.00 uur (alleen in juni)
28 mei gesloten vanwege een besloten bijeenkomst

Gesloten 1 januari, 30 april, 28 mei & 25 december
Publieksinformatie +31 (0)20 638 69 09

www.nieuwekerk.nl
www.facebook.nl/nieuwekerk

Toegangsprijzen mei – juli 2010
  • Volwassenen: € 5,–
  • CJP, Stadspas, Groepen > 15 pers.: € 4,–
  • Museumkaart, kinderen < 16 jaar, Vrienden van De Nieuwe Kerk: gratis
Prijzen zondagavondconcerten
  • Volwassenen: € 8,50
  • CJP, Stadspas, Groepen > 15 pers.: € 5,–
  • Museumkaart, kinderen < 7 jaar, Vrienden van De Nieuwe Kerk: gratis

5 minuten van Centraal Station
Tram 1, 2, 4, 5, 9, 16, 24, 25

de Bijenkorf (Dam); Nieuwezijds Kolk; Centraal Station
www.parkeren.amsterdam.nl

Sponsors

De viering van 600 jaar De Nieuwe Kerk en de ontwikkeling van de nieuwe programmering zijn mogelijk gemaakt dankzij de genereuze bijdragen van het Prins Bernhard Cultuurfonds en de Vrienden van De Nieuwe Kerk.

600 jaar De Nieuwe Kerk wordt ook mogelijk gemaakt door de founder van De Nieuwe Kerk, Fortis Bank Nederland, door de hoofdsponsors KPMG en Staples en door mediapartner AVRO.

’t Nieuwe Kafé Voorafgaand aan of na afloop van uw bezoek aan De Nieuwe Kerk kunt u terecht in ’t Nieuwe Kafé voor het ontbijt, de lunch of een heerlijk kopje koffie met taart. www.nieuwekafe.nl
Rondleidingen
  • Rondleiding door de Kerk van Amsterdam
  • Rondleiding over kerk & staat (gecombineerd bezoek De Nieuwe Kerk en Paleis op de Dam)
  • Rondleiding achter de schermen in De Nieuwe Kerk, met bezoek aan het orgel en de Kerk­meesterskamer.

Kosten € 90,– (exclusief entreegeld) per rondleiding. Maximaal 15 personen per gids. Groepsbezoeken met of zonder eigen gids zijn welkom na aanmelding. Voor reserveringen/aanmeldingen kunt u contact op nemen met +31 (0)20 626 81 68 of rondleidingen@nieuwekerk.nl.

Museumshop Museumshop De Nieuwe Kerk biedt elke periode weer een compleet nieuw assortiment. U vindt hier altijd literatuur toegespitst op de tentoonstellingen en erbij passende producten. Zo’n 300 titels en evenzoveel andere producten maken de winkel telkens weer tot een belevenis. Onze winkel is toegankelijk via de hoofdingang van De Nieuwe Kerk en via de eigen straat­ingang (links van de hoofdingang van De Nieuwe Kerk). Openingstijden: maandag t/m zondag 10.00 – 17.00 uur, donderdag tot 20.00 uur (alleen in juni). Voor meer informatie: museumshop@nieuwekerk.nl
Eggertzaal

De Eggertzaal in De Nieuwe Kerk is een ideale locatie voor recepties, vergaderin­gen, congressen, presentaties, lezingen, diners of ontvangsten. De stijlvolle zaal heeft een prachtig uitzicht over de Dam met het Koninklijk Paleis en geeft uw bijeenkomsten een exclusief karakter. De Eggertzaal is bereikbaar via ’t Nieuwe Kafé aan de Damzijde.

• Vloeroppervlak 153 m2
  • Zitplaatsen: 120
  • Receptieplaatsen: 200

De zaal is toegankelijk via een lift en beschikt over invalidenvoorzieningen, garderobe, geluidsinstallatie en projectiemateriaal. De catering in de Eggertzaal wordt verzorgd door mevrouw De Jong van restaurant ’t Nieuwe Kafé. Voor meer informatie over huur van de zaal (per dag of per dagdeel) of voor toezending van de brochure kunt u contact opnemen met mevrouw P.M. van den Berg-Diamant, +31 (0)20 626 81 68 of eggertzaal@nieuwekerk.nl.