Vacatures

Stichting Producties De Nieuwe Kerk en Hermitage Amsterdam maakt tijdelijke tentoonstellingen op twee locaties. Jaarlijks ontvangen wij ongeveer 750.000 bezoekers. Onze organisatie telt zo’n 170 medewerkers, docenten, vrijwilligers en oproepkrachten.

Voor de afdeling Financiën van De Nieuwe Kerk en de Hermitage Amsterdam zijn wij op zoek naar een

stagiair(e) Financiën

Periode

Start september 2015, minimaal 4 maanden, 4 0f 5 dagen per week.

Algemeen

De Stichting Producties De Nieuwe Kerk en Hermitage Amsterdam realiseert tentoonstellingen op twee historische locaties in Amsterdam. Beide instituten zijn gespecialiseerd in het maken van spraakmakende tentoonstellingen en hebben een geheel eigen plaats binnen de nationale en internationale museumwereld verworven.

De werkplek

De stageplaats is beschikbaar op de afdeling Financiën van De Nieuwe Kerk en de Hermitage Amsterdam. Deze afdeling voert de administratie van 9 onafhankelijke aan De Nieuwe Kerk en de Hermitage Amsterdam gelieerde stichtingen en bestaat uit vier administratieve medewerkers, een manager financiële administratie en een controller.

De werkzaamheden

Als stagiair(e) Financiën houdt je je o.a. bezig met:

 • -Ondersteunen van de afdeling bij de dagelijkse werkzaamheden;

 • -Indien gewenst een eigen onderzoek/studieopdracht vanuit de opleiding, bijvoorbeeld gericht op procesbeschrijvingen binnen de administratieve organisatie.

Wij zoeken:

Een enthousiaste, zelfstandige student (HBO/WO) met een van deze of aanverwante studierichtingen: Accountancy, Bedrijfseconomie, of Management, Economie & Recht.
Verder beschik je over:

 • -Theoretische kennis op het gebied van administratieve organisatie & bedrijfsorganisatie van processen;

 • -Goede communicatieve en schriftelijke vaardigheden;

 • -Accuratesse.

Heb je belangstelling?

Stuur je motivatiebrief met CV naar m.vankampen@nieuwekerk.nl t.a.v. Mark van Kampen, Controller Financiële en Juridische Zaken.

Om bij ons stage te kunnen lopen moet je studerend en ingeschreven bij een onderwijsinstelling zijn.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Voor de afdeling Communicatie, Educatie & Marketing van De Nieuwe Kerk en de Hermitage Amsterdam zijn wij op zoek naar een

stagiair(e) Sales & Marketing

Periode

Start augustus/september 2015 (bij voorkeur voor een periode van minimaal 4 maanden, 4 0f 5 dagen per week).

Algemeen

De Stichting Producties De Nieuwe Kerk en Hermitage Amsterdam realiseert tentoonstellingen op twee historische locaties in Amsterdam. Twee instituten die gespecialiseerd zijn in het maken van bijzondere tentoonstellingen en die een geheel eigen plaats binnen de nationale en internationale museumwereld hebben verworven.

De werkplek

De stageplaats is beschikbaar op de afdeling Communicatie, Educatie & Marketing (CEM) van De Nieuwe Kerk en de Hermitage Amsterdam. De afdeling levert een grote bijdrage aan het tentoonstellingsbeleid en verzorgt de free publicity en overige activiteiten in het kader van de verschillende tentoonstellingen. CEM is verantwoordelijk voor alle perscontacten en publiciteit, sales en marketing, de museumshops, uitgave van catalogi, Vrienden- en relatiebeheer, educatie en de publieksprogrammering op beide locaties. De afdeling bestaat uit 14 vaste medewerkers plus projectmedewerkers en stagiairs.

De werkzaamheden

Als stagiair(e) Sales & Marketing hou je je o.a. bezig met:

 • -Het opzetten van bezoekers- en doelgroepenonderzoeken (het bedenken van de vragenlijst, afnemen van de enquêtes en het verwerken van de resultaten);

 • -Het initiëren en uitwerken van lezersaanbiedingen, kortings- en winacties;

 • -Het versturen van mailings aan relaties en partners;

 • -Het bijhouden van de administratie van de voorverkoop en nieuwsbrieven;

 • -Ondersteunen van de afdeling bij de dagelijkse werkzaamheden;

 • -Indien gewenst een eigen onderzoek/studieopdracht vanuit de opleiding.

Om bij ons stage te kunnen lopen moet je studerend en ingeschreven bij een onderwijsinstelling zijn. Wij zoeken een enthousiaste, zelfstandige student(e) (HBO of universiteit) die accuraat te werk gaat en beschikt over goede communicatieve en sociale vaardigheden.

Heb je belangstelling?

Stuur je motivatiebrief met CV naar sales@hermitage.nl t.a.v. Joanne Droogleever Fortuyn, Sales & Marketing.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.