De Nieuwe Kerk

Reis in de tijd, History & Royalty
Zaterdag 11 juli tot en met zaterdag 5 september 2015

In Reis in de tijd. History & Royalty stapt de bezoeker terug in de nationale geschiedenis en kiest daarin zelf een lijn door de kerk, die van de Oranjes of die van de Nederlandse historie. Met video walls, projecties, audioguide en bijna dagelijks hemelse klanken op het grootste historische orgel van Nederland zijn zeshonderd jaar geschiedenis indringend her te beleven, reizend langs middeleeuwse geheimen, koninklijke tradities en vrijgevochten stedelingen. Van katholieke devotie tot Beeldenstorm, van de kruisridder tot de VOC-koopman die hier werden begraven, van Hollandse zeehelden tot de ceremonies van onze staatshoofden.

Bezichtig de beroemde kerk, geniet elke dag (behalve dinsdag) om 12 uur van een orgelbespeling en elke dinsdag om 16 uur om de week van een orgelconcert of ander concert. Ook kunt u een unieke tijdreis maken door de kerk (in het hoogkoor).

Toegangsprijzen Reis in de tijd
onder voorbehoud

Gratis audiotour bij uw entreebewijs, met informatie over de geschiedenis van de kerk (Nederlands, Engels, Spaans, Duits, Italiaans en Frans).

Volwassenen€ 8
Groepen > 15 personen€ 7,20
CJP, Stadspas€ 6,40
Kinderen t/m 11 jaargratis
I amsterdam City Cardgratis
Museumkaartgratis
Vriendengratis

Alle dagen 10–17 uur

Foto Evert Elzinga

De installatie Reis in de tijd is mogelijk gemaakt door een bijdrage van de BankGiro Loterij en haar deelnemers.