De Nieuwe Kerk

Reis in de tijd, History & Royalty
16 juli tot en met 4 september 2016

In Reis in de tijd. History & Royalty stapt de bezoeker terug in de nationale geschiedenis en kiest daarin zelf een lijn door de kerk, die van de Oranjes of die van de Nederlandse historie. Met video walls, projecties, audioguide en bijna dagelijks hemelse klanken op het grootste historische orgel van Nederland zijn zeshonderd jaar geschiedenis indringend her te beleven, reizend langs middeleeuwse geheimen, koninklijke tradities en vrijgevochten stedelingen. Van katholieke devotie tot Beeldenstorm, van de kruisridder tot de VOC-koopman die hier werden begraven, van Hollandse zeehelden tot de ceremonies van onze staatshoofden.

Meer informatie volgt spoedig.

Foto Evert Elzinga

De installatie Reis in de tijd is mogelijk gemaakt door een bijdrage van de BankGiro Loterij en haar deelnemers.